Мексиканските сили за сигурност са арестували съпругата на "Ел Менчо" - най-издирвания човек в Мексико и лидер на всяващия страх картел Халиско Нова Генерация (CJNG).

Властите подозират, че Росалинда Гонзалес се занимава с финансите на картела.

От министерството на отбраната на Мексико обявиха, че тя е арестувана в град Сапопа - същия, в който е задържана и през 2018 г.

След като е платила 1.5 млн. песо (78 000 долара), Гонзалес е освободена под гаранция, докато изчаква да бъде изправена пред съда по обвинения в пране на пари.

Нейният съпруг, чието истинско име е Немесио Осегуера Сервантес, се укрива от години.

Наркоподводниците играят все по-голяма роля в трафика на наркотициТези плавателни съдове са основните инструменти, които колумбийските престъпни организации използват, за да изпращат своя основен продукт - кокаин, към своите водещи дистрибутори мексиканските наркокартели

Щатската Агенция за борба с наркотиците предлага 10 млн. долара награда за информация, която ще доведе до залавянето му, информира BBC.

CJNG е един от най-мощните картели в Мексико, като стои зад някои от най-смъртоносните нападения срещу силите на реда в страната, като засадата през 2015 г., при която бяха убити 15 полицаи.

Картелът успява да разшири влиянието си от щата Халиско до почти цялата страна.

Вчера двама души от военноморските сили на Мексико са били отвлечено в Сапопан, а властите се опасяват, че това е свързано с ареста на Гонзалес.

Гонзалес и нейният съпруг имат три деца, като сред тях е и Рубен Осегуера Гонзалес, известен като "Менчито" (Малкият Менчо), който през 2020 г. е екстрадиран в САЩ по обвинения в трафик на наркотици.