Компанията за споделени пътувания Uber навлиза на пазара на марихуана, като потребителите на Uber Eats в Онтарио, Канада, скоро ще могат да се поръчват продукти с канабис през приложението.

Клиентите ще могат да подават своите поръчки в отделна секция на приложението на компанията за търговия на дребно Tokyo Smoke, след което да вземат продуктите от намиращ се близо до тях магазин.

От Uber засега не казват дали ще разширят предлагането на услугата в Канада и САЩ.

Пазарът на марихуана в Канада се оценява на около 5 млрд. канадски долара (4 млрд. долара) годишно.

Потребителите на Uber Eats ще трябва да удостоверят възрастта си в приложението, след което ще могат да вземат поръчките си в рамките на час.

Съгласно канадското законодателство употребата на марихуана е законна от 2018 г., но доставките й все още са незаконни.

Ползите за здравето от конопеното маслоТози екстракт от канабис може да помогне при болка, безпокойство и епилепсия

От Uber са набелязали процъфтяващия пазар на канабис от известно време.

През април главният изпълнителен директор на компанията Дара Косровшахи заяви, че Uber ще обмисли доставките на канабис, след като това бъде разрешено в САЩ.

Въпреки че продажбите на марихуана за развлечение в Канада станаха законни преди три години, незаконните производители все още контролират голяма част от тях. Това е нещо, което правителството се опитва да промени, пише BBC.

От Uber обявиха, че партньорството на компанията с Tokyo Smoke ще помогне на възрастните в страната да си купуват безопасен, законен канабис.

Пазарът на канабис в Канада се очаква да продължи да се разраства в идните години, като проучване на BDS Analytics сочи, че продажбите ще нараснат до 6.7 млрд. долара до 2026 г.

Търсенето на продукти с канабис е нараснало значително през миналата година, докато хората бяха затворени по домовете си по време на локдауните.