Странна полицейска акция се проведе в супермаркет в германския град Лудвигсбург, разположен в в югозападната част на страната.

След като паяк изскача от пакет с банани, служител на магазина решава, че може да е отровен.

Това води до спешни обаждания до всички възможни служби, като на място се отзовават полицаи, пожарникари, експерт по паяци, екстерминатор и служител на спасителен център за животни.

Те тръгват на лов за из рафтовете в магазина, заради което той остава затворен повече от час.

Гигантският паяк, способен да пробие човешки нокътАвстралийски зоопарк има ново попълнение - гигантски паяк с дължина от близо 8 сантиметра и челюсти, способни да пробият човешки нокът

След като паякът е заловен, се оказва, че не е отворен, а безвреден паяк рак.

Той вече е преместен в терариум и ще бъде отглеждан от любител на паяци.

Японският рак паяк е доста голям екземпляр, като с краката дължината му достига до четири метра. Това е най-голямото от всички съвременни членестоноги животни, като мъжките достигат тегло до 20 кг.

Акцията на спешните служби вероятно е предизвикана от случка от Великобритания, при която през ноември мъж открива един от най-отровните паяци в пакет банани от супермаркета.

37-годишният Джо Стайн намира „тъмна маса“, висяща от един от плодовете по-рано тази седмица, докато приготвя закуската. Първоначално той изхвърля опаковката, но забелязва, че масата "потрепва" и по-късно я, за да я разгледа.

След като разглежда по-отблизо паяка и проучва характеристиките му онлайн, Щайн вярва, че това е бразилски скитащ паяк. Научното му име Phoneutria се превежда като „убиец“ на гръцки.

Според Buglife - организация за опазване на насекомите, базирана в Европа, ухапване от бразилски паяк може да причини силна болка, зрителни нарушения, слюноотделяне и обилно изпотяване.