Израел предлага хиляди безплатни обиколки в цялата страна, предоставяйки богати изживявания на посетителите, но без да бърка в портфейла им.

Повече от 1800 безплатни обиколки ще се предлагат всеки ден от седмицата в градовете и в националните паркове на Израел, според министерството.

Обиколките могат да бъдат резервирани на уебсайта на органа, отговарящ за природата и парковете в страната.

„Тъй като страната наскоро отвори отново границите си за международни пътници, ние сме щастливи да приветстваме посетителите обратно в Израел и да им предоставим възможно най-доброто изживяване“, казва Еял Карлин, комисар по туризма за Северна Америка, за T+L.

"Обиколките с екскурзовод са забавен, образователен и безплатен начин да опознаете нашата красива страна", допълва той.

Първоначално обиколките са създадени от правителството по време на пандемията като начин да се помогне на екскурзоводите да запазят работата си и са достъпни главно на иврит. Скоро правителството ще открие програмата и на английски, руски, френски и арабски.

Пътуващите ще могат да резервират обиколки на националния парк Кесария или да разгледат булевард Ротшилд в Тел Авив.

Израел започна да посреща туристи отново през януари, след като временно затвори границата си поради появата на варианта омикрон.

Ваксинираните международни туристи трябва да покажат отрицателен PCR тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа, или отрицателен бърз антигенен тест, направен в рамките на 24 часа преди полета, както и да бъдат тествани отново при пристигането си, според Министерството на здравеопазването. Приемат се и сертификати за преболедуване в рамките на три месеца след оздравяване.

Мъртво море изчезваВодата се отдръпва необратимо, а крайбрежието се превръща в лунен пейзаж, изпълнен с кратери

Валидността на ваксинационните сертификати е 180 дни. Пътуващите трябва да попълнят и специален формуляр за влизане в страната рамките на 48 часа преди пътуването.

Ресторантите и туристическите атракции могат да бъдат посещавани без зелен сертификат, но той е нужен за „места, където рискът от инфекция е повишен“, като събития и клубове.