Хиляди българи се редят на опашка с автомобилите си, за да влязат в Турция през ГКПП Капитан Андреево на 3 март, предаде БГНЕС.

На границата има автомобили с регистрационни номера от различни региони в страната.

Традиционно Капъкуле е един от най-натоварените пунктове не само в Европа и на Балканите, но и в света.

Една от причините за огромния наплив от пътуващи към Турция е евтината лира и ниската цена на бензина и дизела в югоизточната ни съседка.

Близкият до границата град Одрин се утвърди като желана дестинация за много българи през последните години, припомня агенцията. Всеки уикенд се организират автобусни екскурзии с цел пазаруване.

Ограниченията за пътуване в Европа отпадат с все по-бързи темповеПравителствата на Стария континент започват да отменят рестрикциите, които се считат за неефективни в глобалната борба срещу коронавируса


В сряда вечерта хиляди българи се стекоха към бензиностанциите не само в София и други градове в цялата страна, за да заредят гориво, докато цената все още е под 3 лева за литър.

Тази сутрин обстановката беше по-спокойна, макар че на места все още имаше хора, които зареждат бензин и дизел в туби и бидони.

От Българската петролна и газова асоциаци увериха, че паниката не е базирана на никакви обективни факти, горива има и не се очакват проблеми с доставките и шоково поскъпване.