Air New Zealand стартира директни полети от Ню Йорк до Окланд тази есен.

Това са първите по рода си директни полети от Източното крайбрежие на САЩ до Нова Зеландия.

Новият маршрут, който ще стартира на 17 септември, ще лети от международното летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк до международното летище Окланд в Нова Зеландия, съобщават от авиокомпанията за Travel + Leisure.

Полетът ще бъде с продължителност от 17 часа и 35 минути.

Нова Зеландия ще започне да посреща ваксинирани международни туристи през май. Пътуващите ще трябва да предоставят отрицателен PCR или антигенен тест, както и да се подложат на бързи антигенни тестове в първия ден на пристигането си и на петия или шестия ден от пътуването им.

Кое е най-опасното време за полет?Лошото време в деня на пътуване обикновено означава, че вероятно ви грози закъснение или отмяна на полета

„САЩ винаги са били ключов пазар за нас и този нов маршрут затвърждава нашия ангажимент за нарастващи възможности за туризъм между двете страни“, казва главният изпълнителен директор на Air New Zealand Грег Форан.

„През шестте години, предшестващи COVID-19, броят на посетителите от САЩ в Нова Зеландия се удвои, така че очакваме нашата дългоочаквана услуга да бъде невероятно силна през цялата година", допълва той.

Полетът ще се осъществява с Boeing 787 Dreamliner и ще предлага 27 места в бизнес класа, 33 премиум икономични места, 215 икономични места и 13 икономични седалки Skycouches. Полетите ще се предлагат в понеделник, четвъртък и събота.

Клиентите в първокласните салони ще бъдат глезени с релаксиращи балсами, чайове и закуски, за да им помогнат в борбата с часовата разлика, а авиокомпанията ще пусне Zentertainment в системата за забавление по време на полета, за да „насърчи спокойния им сън“. Преди да кацнат в Окланд, пътниците в бизнес класа ще се насладят на специален брънч.

Air New Zealand е обявена за най-безопасната авиокомпания в света тази година и постоянно присъства в класацията на най-добрите авиокомпании в света. В момента тя предлага директни полети от Лос Анджелис, Сан Франциско и Хюстън до Нова Зеландия.

Новият маршрут обаче няма да е най-дългият в света. Тази чест принадлежи на Singapore Airlines, която лети от Ню Йорк до Сингапур за 18 часа и 40 минути.

Освен това Qantas планира да рестартира своите полети Project Sunrise през 2024 или 2025 г., възобновявайки експеримента от преди пандемията за тестване на непрекъснати полети на ултра дълги разстояния между Ню Йорк, Лондон и Сидни.