Авиокомпания наложи глоба от 6 000 евро и доживотна забрана за полети на агресивна британка.

Катрин Буш крещи на екипажа и удря пътниците по време на полет от Манчестър до Анталия в понеделник, съобщават от Jet2 за Independent.

„Г-жа Буш от Брадфорд показа агресивно и опасно поведение на борда на самолета, което включваше физическа агресия към други клиенти и нашия екипаж“, се казва в изявление на превозвача.

Полет LS895 напуска Манчестър малко след 9 часа сутринта в понеделник за планиран полет от 4 часа и 30 минути до Турция, но е принуден да се отклони, след като жената проявява насилие, кацайки във Виена в 11.38 часа.

Според един от пътниците жената започва да буйства около час и половина след началото на полета.

„Тя дойде в предната част на самолета. Беше наистина ядосана на персонала на Jet2 и не искаше да се успокои. Гласът й ставаше все по-висок и по-агресивен - тя крещеше в лицата на хората. Един пътник й каза нещо и тя го удари по лицето. Тогава един мъж стана, за да се опита да успокои ситуацията, преди да я заведе в задната част на самолета", разказва пътникът.

Управляващият директор на Jet2 Фил Уорд посочва: „Г-жа Буш демонстрира ужасяващо поведение по време на полета и сега трябва да се изправи пред последствията от действията си. Винаги сме давали пределно ясно да се разбере, че като авиокомпания, подходяща за семейства, ние прилагаме нулева толерантност към подобно поведение.

Въпреки че подобни инциденти са много редки, е неприемливо нашите клиенти и екипаж да трябва да ги изживяват. Бихме искали да се извиним на всеки, който е трябвало да изпита това поведение и бихме искали да поздравим нашия висококвалифициран екип за тяхното изключително справяне с тази трудна ситуация.“

По-късно се появява и видео с други пътници, които ръкопляскат и аплодират, докато Буш е изведена от самолета от полиция на летището в Анталия.