Twitter потвърди, че работи върху бутон за редактиране, който ще позволи на потребителите да променят постовете си, след като са били публикувани.

Новината идва, след като новият член на борда на директорите на компанията - основателят на Tesla Илон Мъск, попита своите последователи в анкета в Twitter дали искат тази функция, съобщава BBC.

Много от потребителите на социалната мрежа отдавна призовават за бутон за редактиране. Twitter заяви, че ще започне да тества идеята през следващите месеци.

Комуникационният екип на компанията потвърди, че още от миналата година се работи върху създаването на нова функционалност за редактиране и идеята не е дошла в резултат на анкетата на Илон Мъск.

Потребителите на Twitter Blue - абонаментната услуга на платформата, ще получат ранен достъп до новите опции.

С функцията за редактиране потребителите ще могат да коригират правописни или други грешки в туитовете си, без да губят отговори, ретуитове или харесвания, които вече са натрупали.

Джей Съливан, вицепрезидент на компанията за потребителски продукти, коментира, че това е била "най-търсената функция на Twitter от много години". Той обаче уточни, че компанията проучва как да изгради функцията "по безопасен начин".

„Без неща, като времеви ограничения, контрол и прозрачност относно това, което е редактирано, функцията Edit може да се използва неправилно за промяна на записа и смисъла на публичните разговори. Защитата на целостта и прозрачността на този публичен разговор е наш основен приоритет“, заяви той.

Мъск купи 9.2% от Twitter за близо 3 милиарда долара След обявяването на информацията акциите на Twitter поскъпнаха с около 25% в предварителната борсова сесия

В интервю от 2018 г. бившият шеф на Twitter Джак Дорси каза, че компанията "вероятно никога няма да добави функцията заради опасенията за прозрачността".

Но конкурентните социални платформи, като Facebook и Instagram, позволяват на потребителите да редактират публикациите си, а новият шеф на Twitter Параг Агравал изглежда отворен за идеята.

В понеденик тази седмица милиардерът Илон Мъск публикува анкета, след като разкри, че притежава 9.2% дял от капитала на Twitter, което го направи най-големия акционер.

Във вторник пък стана ясно, че той е назначен и в борда на директорите на Twitter.

Анкетата вече привлече над четири милиона гласа, като близо три четвърти са в подкрепа на въвеждането на новата функционалност.