Досега повече от половината държави от ЕС са съобщили на Европейската комисия за предприетите мерки в отговор на наложените от ЕС санкции срещу представители на Русия и Беларус заради войната в Украйна.

Запорирано е имущество на стойност 29.5 милиарда евро, включително лодки, вертолети, недвижими имоти и произведения на изкуството, на стойност почти 6.7 милиарда евро.

Предотвратени са преводи за около 196 милиарда евро, се посочва в съобщение на комисията, цитирано от БТА.

Работната група на ЕК, която следи прилагането на санкциите, ще има тази седмица среща с представители на САЩ и Украйна за осигуряване на международно сътрудничество в тази област.

Милиардерът, който основа Telegram и избяга от Русия заради КремълСъстоянието на Павел Дуров се оценява на 15.1 млрд. долара, според Forbes

Ще участват ръководителят на американската KleptoCapture Task Force (подразделение на американското министерство на правосъдието на САЩ - бел. ред.) и високопоставен представител на прокуратурата на САЩ.

Една от целите на работната група е да проучи връзките между имуществото, собственост на санкционираните, и извършването на престъпления, се отбелязва в съобщението.