Уорън Бъфет планира да проведе 21-вия си и последен обяд с цел набиране на средства за базираната в Сан Франциско организация Glide, която помага на бедни и бездомни хора.

От Glide обявиха, че търгът ще започне на 12 юни в eBay и ще продължи до 17 юни.

Победителят и до седем негови придружители ще обядват с Бъфет в ресторант Smith & Wollensky в Манхатън.

91-годишният Бъфет, който е председател и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Inc, е набрал над 34.2 млн. долара през години за Glide от тези наддавания за обяд с него, които започват през 2000 г., информира Ройтерс.

Сред предишните победители е и предприемачът в сферата на криптовалутите Джъстин Сун, който плати рекордните 4.57 млн. долара през 2019 г.

Бъфет: Търсете работа, която бихте работили, ако нямахте нужда от париКогато главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет разговаря със студенти, той им дава ценен съвет относно тяхната кариера – стремете се към лично удовлетворение, а не само към печалба

Сред другите победители е хеджфонд мениджърът на Greenlight Capital Дейвид Айнхорн и паричният мениджър Тед Уешлър, който печели наддаването на два пъти, а впоследствие става портфейлен мениджър в Berkshire Hathaway.

През 2020 и 2021 г., по време на пандемията от COVID-19, традиционният обяд не се състоя. Засега не става ясно защо тазгодишното наддаване ще е последно.

"Ценното приятелство на г-н Бъфет с Glide ще продължи, но 2022 г. ще е големият финал на това конкретно събитие," обявиха от Glide. Президентът на организацията Карън Ханрахан определи приятелството и щедростта на Бъфет като "безценни."

Първата съпруга на Бъфет - Сюзън, която почина през 2004 г., го запознава с дейността на Glide, за която работила като доброволец.