УНИКА България предоставя 500 безплатни онлайн консултации* с медицински специалисти и дава възможност на всеки желаещ да получи онлайн съвет от предпочитан лекар.

Безплатните консултации ще са през май и ще се осъществяват в приложението MedUNIQA през „Онлайн консултация“, като желаещите трябва да заявят своята онлайн консултация на https://med.uniqa.bg/home.

Търсещите медицински съвет могат да избират между 11 специалности и над 150 лекари и специалисти в различни области, доказани професионалисти, доценти и професори.

"За трета поредна година продължаваме да развиваме нашата програма, която насърчава профилактиката и превенцията. MedUNIQA е приложение, което дава възможност да се грижим за здравето си в реално време. Повече от 30 000 души вече ни се довериха и ползват услугите му.

Сигурни сме, че създаването на навици за по-често проследяване на нашето здравословно състояние са пътят към едно по-здраво и осъзнато общество, което поставя на първо място грижата за живота и здравето на себе си и близките си.

Онлайн консултациите с лекар чрез телемедицината са все по-често предпочитани за бързи консултации и получаването на второ мнение от специалист, което понякога е решаващо при последващо лечение. В последните няколко месеца нашите колеги работиха по обновяването на приложението MedUNIQA, добавихме и няколко нови функционалности за удобство на нашите клиенти, като: Сравни цени на лекарства и Моите здравни документи.

С всяка следваща иновация се стремим да бъдем все по-близо до потребителя и да предлагаме все по-достъпни услуги, които да допринасят за клиентската удовлетвореност", коментира Борис Паличев, главен изпълнителен директор на застрахователната компания УНИКА.

Съвременните услуги, като: запазване на час при лекар напълно дистанционно през приложението; опция за изцяло онлайн медицинска консултация; дигитална здравна карта са сред ключовите предимства на MedUNIQA, които са в помощ на всеки потребител, който използва модерни решения в грижата за здравето си.

Ели Москова, експерт Бизнес развитие в УНИКА Живот, споделя: „Регистрирайки се в MedUNIQA, нашите клиенти имат достъп до техните дигитални здравни карти, могат да получават резултати от техните проведени профилактични прегледи и профилактични изследвания директно в техния профил, да заявят възстановяваване на разходите си за ползваните здравни услуги изцяло онлайн.

Само за две години, стартирайки през март 2020 г. до днес, извървяхме дълъг и успешен път, благодарение на общите ни усилия и екипната работа. Благодарим и на нашите партньори от Аптечко, които предоставиха специално за нас новата си функционалност, благодарение на която потребителите могат да сравняват цени на лекарства в реално време и да откриват аптеки в близост до тях.“

За новите функционалности в MedUNIQA

Сравнение на цената на лекарства – интеграцията на MedUNIQA с Aptechko.bg дава възможност на потребителите на приложението да търсят най-ниски цени към настоящия момент на лекарство онлайн и в най-близките до тях аптеки.

Моите здравни документи – специално пространство в потребителския профил, където клиентите могат да съхраняват важна за тях медицинска документация на едно място като – Covid 19 сертификат; амбулаторни листове; рецепти; финансови документи и др.

Уеб приложението MedUNIQA предлага възможност за консултация в рамките на 24 часа от денонощието, 7 дни в седмицата.

Потребителите могат да се запознаят с биографията и рейтинга на лекарите, консултиращи в специалностите "акушер-гинекология и бременност", "вътрешни болести и COVID-19", "гастроентерология", "дерматология", "ендокринология", "ортопедия", "очни болести", "педиатрия и COVID-19", "психология", "урология" и "хранене и диетика".

* След изчерпване на 500-те безплатни консултации приложението ще бъде достъпно за всички при регулярните условия, като онлайн консултациите на потребители със здравна застраховка"
* "УНИКА за нашето здраве" ще се покриват от полицата им
в рамките на лимита, както и разходи за лекарства и изследвания, назначени при онлайн консултация до 50,00 лв., при наличие на съответния пакет.