През цялото време на пандемията Нова Зеландия имаше едни от най-строгите ограничения в света. Строгият граничен контрол даде резултат - малко над 100 смъртни случая и 400 000 потвърдени случая. След близо две години затваряне на всички, Нова Зеландия обяви, че ще отвори напълно границите си до юли. Хората вече могат да пътуват до страната от по-рано този месец, стига да имат отрицателен тест за COVID-19 преди заминаване .

И ако вдигате тост за тези нови преживявания в тихоокеанската нация, помислете за винената авиокомпания, която стартира тази година. Invivo Air е основана от Invivo - винена компания, базирана в Те Каувата, южно от Оукланд с дейност, разпространяваща се в Нова Зеландия, Австралия, Италия и Франция.

Летейки от Окланд на Северния остров до Куинстаун на Южния остров, Invivo Air ще започне работа с 34-местен чартърен самолет Saab, построен в Швеция, тази година. Пътуването ще бъде допълнено с изискани вина Invivo, пътуване до производителите на Invivo в Централен Отаго и престой в The Hilton Queenstown.

Това ще бъде първата в света авиокомпания за вино. Целта е да се даде тласък на туристическата индустрия в Куинстаун, която от две години е недостъпна за международни пътници. Съоснователите Робин Камерън и Тим Лайтбърн се стремят да насърчат вътрешния туризъм в Нова Зеландия с първия си полет и се надяват да добавят още маршрути по-късно през годината с повече винени преживявания.

Като потенциални гости на тези полети се посочват актрисата от „Сексът и градът“ Сара Джесика Паркър и британският водещ Греъм Нортън. И двамата са си сътрудничили с лозаро-винарската компания, за да създадат свои собствени специални смеси и да се включат в бъдеще в звездно изживяване. Греъм Нортън е дал името си на Совиньон Блан, Просеко и Шираз, докато Сара Джесика Паркър има Совиньон Блан и Розе.

За това пътуване половината от местата са безплатни. В съобщението за започване на полета се посочва, че приоритет за местата ще бъде даден на туристическия в Окланд, който е бил засегнат от блокирането, както и на хората, които не са виждали семейството или приятелите си от Южния остров през 2021 г. поради границите, а също и на Invivo акционери.