През последните години има една функция, която отдавна се очаква от потребителите на iPhone.

Тя вече няма да бъде привилегия само на Android устройствата.

Става дума за технологията Always on Display, чиято същност се изразява в това, че екранът показва полезна информация, оставайки включен, дори когато не използваме смартфона.

Тази функцията постепенно стана любима на милиони потребители. Беше сред малкото неща, които можеше да се определят като недостатък на iPhone, просто защото те не я поддържаха.

Apple сякаш упорито отказваше да използва Always on Display. Сигурно е, че надали е имало технически пречки за реализацията на функцията.

Всъщност, ако се замислите, ще установите, че тя е налице в Apple Watch 5. Именно благодарение на нея потребителят може да проверява колко е часът, без да активира часовника си.

Сега Марк Гурман от Bloomberg казва, че Apple най-накрая е готова да приложи тази функция в новото поколение мобилни телефони iPhone, пише macworld.com.

Защо екранът се включва, докато говорим по телефона Този проблем дразни много и вероятно неведнъж сте се сблъсквали с него

Неприятната новина е, че тя ще бъде достъпна само за iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, но не и за iPhone 14, който ще бъде най-изгоден като цена.

Възможната причина за това е, че новият чип на Apple (A16) ще се използва само в моделите Pro. В допълнение към по-голяма мощност, новият чип ще донесе подобрения в енергийната ефективност, което ще позволи тази функция да бъде реализирана.

Екранът ще стане черен, показвайки данни като час или известия с бели букви. За да се намали разходът на заряда, честотата на обновяване на екрана ще бъде сведена до минимум.