Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще открие „Шумът на парите 2022“.

Стартът на 13-ото издание на едно от най-големите икономически събития в страната ще бъде даден в 09.30 ч. на 7 юни в Sofia Event Center.

По време на форума, организиран от Profit.bg, публиката ще наблюдава дискусиите в пет тематични панела: „Банки“, „Устойчиво развитие“, „Лични финанси“, „E-commerce“, „Имоти“.

В панел „Лични финанси“, чийто начален час е 13.30, панелистите ще споделят информация за начините за справяне с инфлацията и ефективното управление на личните средства при повишаващи се лихви. Наред с това ще бъдат представени експертни прогнози за движението на цените на валутите, суровините и криптовалутите, както и съвети за втората пенсия.

Възможността за инвестиции на БФБ и пазар beam ще представи доц. д-р Маню Моравенов - член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Българска фондова борса.

Особено актуалния въпрос, свързан с инвестирането на лични средства в условия на висока инфлация и на прага на евентуална рецеция, ще представи управляващият партньор и председател на Съвета на директорите на Експат Капитал - Никола Янков. Ценни съвети в тази насока ще даде и управителят на EOS в България - Тихомир Вълчев.

Какви са тенденциите в кредитирането и инвестирането при младото поколение? Какво представлява инвестирането в малки частици Fractional Investments? На тези и други въпроси ще отговори главният изпълнителен директор на Кеш Кредит - Зорница Янакиева.

Шумът на парите 2022 събира топ банкерите на БългарияПредставители на част от най-големите банки в страната са сред лекторите на 13-ото издание на финансовия форум Шумът на парите

В панел „Лични финанси“ участие ще вземат още Николай Ялъмов, председател на борда на директорите на Капман Холдинг; Милослав Хугасян, мениджър Алкохолно портфолио в Кока-Кола ХБК България, както и Явор Ачев, мениджър за България на Амунди Асет Мениджмънт.

Имотната дискусия, стартираща в 16:50 ч., ще разгледа особено актуалните теми:

 • Ще продължи ли поскъпването на имотите у нас?
 • Как ще изглежда градът през 2050 г.?
 • Какво следва за офисите и търговските площи след пандемията?
 • Какво и къде се строи у нас?
 • Идеалният имот през 2022 г.
 • Изпълнителният директор на ЕРА България Антон Андонов ще акцентира върху отражението на войната в Украйна и високата инфлация върху пазара на жилищни имоти у нас. Той ще засегне и въпросите дали ще охлади пазара очакваното повишение на лихвите и какви са нагласите и очакванията на строителните предприемачи за бизнес средата, цените и строителната себестойност.

  Алтернативното ипотечно кредитиране в условия на висока инфлация ще представи по време на „Шумът на парите 2022“ адв. Николай Поппалов, който е председател на Съвета на директорите на Leno. Той ще разкаже как ипотечното кредитиране може да стане достъпно за всеки.

  Евгени Василев, управител на Arco Real Estate, ще отговори на въпросите: на какво се дължи ръстът на цените на имотния пазар у нас и наблюдава ли се дисбаланс на пазара? Каква е достъпността на жилищата в София спрямо европейските столици?

  Участие в имотната дискусия ще вземат още изпълнителният директор на enoti.bg - Галя Йорданова и председателят на УС на Национално Сдружение Недвижими Имоти - Добромир Ганев.

  Повече информация и програмата ще откриете тук.

  Билети ще намерите тук. Местата са ограничени, така че побързайте да осигурите присъствието си на едно от най-големите икономически събития в страната.

  Шумът на парите 2022 се организира с подкрепата на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.