Представители на топ банките у нас ще вземат участие на Шумът на парите 2022.

Именно с банковия панел - един от най-посещаваните в 13-годишната история на събитието, ще стартира тазгодишното издание на форума, организиран от Profit.bg.

Сред лекторите е Александър Димитров - член на Управителния съвет на TBI Bank и изпълнителен директор с ресор „Риск“. Той ще засегне темите:

 • Внедрени финанси и екосистема
 • Дигитализация на банките
 • Как банките отговарят на бързо променящите се очаквания и нужди на клиентите
 • Как моделът „Купи сега, плати по-късно“ подобрява потребителското преживяване
 • Банкерите ще дискутират още и темите:

 • Ще продължи ли консолидацията в банковия сектор?
 • Лихвите по кредити и депозити – накъде?
 • Банката вече е в телефона ни – какво следва?
 • Готови ли са българските банки за влизане в еврозоната?
 • Зелено банкиране
 • Кой е Александър Димитров?

  Александър Димитров е член на Управителния съвет на TBI Bank от 2017 г. и заема позицията изпълнителен директор с ресор „Риск“.

  Александър е в банковата сфера повече от 20 години, където е признат с високото си ниво на професионализъм. Той стартира банковата си кариера в управление "Банков надзор" на Българската народна банка (БНБ).

  Там заема последователно различни длъжности, достигайки позицията ръководител на екип, отговарящ за инспекциите на място и дистанционния надзор на търговските банки в България.

  През годините заема ръководни позиции в банки, като дъщерното дружество на Credit Agricole в България (главен директор по управление на риска) и CIBANK (ръководител на отдел за одобрение и заместник-директор на дирекция "Управление на кредитите").

  Александър притежава магистърска степен от Университета за национално и световно стопанство и следдипломна квалификация от Georgetown University, Вашингтон, САЩ. Успешно преминава специализираните обучителни банкови програми на Bank of France, Bank of England, Bank for International Settlement и Federal Reserve Bank of New York.

  Владее английски, френски, испански и руски, интересува се от теми, свързани с история, политика, икономика и др.

  Шумът на парите 2022 ще се проведе присъствено на 7 юни 2022 г. в Sofia Event Center. На публиката организаторите от Profit.bg предлагат пет дискусионни панела.

  Повече информация и програмата ще откриете тук.

  Билети ще намерите тук. Местата са ограничени, така че побързайте да осигурите присъствието си на едно от най-големите икономически събития в страната.

  Шумът на парите 2022 се организира с подкрепата на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.