Представители на топ банките у нас ще вземат участие на Шумът на парите 2022.

Именно с банковия панел - един от най-посещаваните в 13-годишната история на събитието, ще стартира тазгодишното издание на форума, организиран от Profit.bg.

Сред лекторите е Асен Ягодин - изпълнителен директор с ресор "Корпоративно банкиране и финансови пазари" в Пощенска банка.

Той ще засегне темите:

 • Ще продължи ли консолидацията в банковия сектор?
 • Лихвите по кредити и депозити – накъде?
 • Банката вече е в телефона ни – какво следва?
 • Готови ли са българските банки за влизане в еврозоната?
 • Зелено банкиране
 • Кой е Асен Ягодин?

  Той е изпълнителен директор с ресор "Корпоративно банкиране и финансови пазари" в Пощенска банка. Започва своята професионална кариера през 1993 г. като касиер в един от софийските клонове на Българска пощенска банка.

  През същата година е преназначен като младши дилър в новосформираното управление "Паричен и капиталов пазар", което оглавява две години по-късно. През 2001 г. Ягодин е избран за член на Съвета на директорите на финансовата институция, а от 2004 г. до 2011 г. е неин изпълнителен директор.

  Междувременно заема позиции в борда на Асоциацията на банките в България (АББ), като в периода 2010 – 2013 г. е негов заместник-председател. През 2009 г. е избран за член на Съвета на директорите на Българска фондова борса - София, като от началото на 2010 г. до момента е негов председател.

  В периода 2011 г. – 2013 г. Ягодин заема поста главен изпълнителен директор и председател на УС на Българска банка за развитие АД.

  Асен Ягодин притежава магистърски степени по "Финанси" (1992) от Университета за национално и световно стопанство и по "Бизнес Администрация" (2005) от Американския университет в България.

  В периода 1994 г. - 2001 г. придобива допълнителен професионален опит чрез специализации в Салмон Смит Барни-Лондон, Австрийския институт за финансови деривати, Министерството на финансите на Люксембург и др.

  През 2010 г. Асен Ягодин получава престижното отличие "Банкер на годината", а през 2012 г. му е присъдена наградата "Мистър Икономика" за принос към развитието на малкия и среден бизнес в България.

  Шумът на парите 2022 ще се проведе присъствено на 7 юни 2022 г. в Sofia Event Center. На публиката организаторите от Profit.bg предлагат пет дискусионни панела.

  Повече информация и програмата ще откриете тук.

  Билети ще намерите тук. Местата са ограничени, така че побързайте да осигурите присъствието си на едно от най-големите икономически събития в страната.

  Шумът на парите 2022 се организира с подкрепата на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.