Светът постепенно се връща към обичайния си ритъм. Туризмът не прави изключение. Затова е време да обмислите какви са опциите ви за ваканция.

От къщи във водата до апартаменти в центъра на оживен туристически град, сега е моментът да инвестирате в собствен имот.

Euronews Travel ни отправя предложение, за което мнозина мечтаят.

Какво ще кажете да си купите частен остров на цената на апартамент в Слънчев бряг?

Специализираното издание разглежда имоти, листнати в Private Island Magazine - една от най-големите бази с екскузивни острови в цял свят.

Отворете ума си, заделете няколко минути на тишина и внимателно проучете 6-те острова, които ще ви представим в следващите редове.

6. Big Tancook Island, Нова Скотия, Канада - €56 898

Big Tancook Island е пуснат на пазара с опцията да можете да купите част от него за семейна резиденция, хотел или къмпинг. Перфектно решение е за хора, които обичат простичкия начин на живот.

Със скалистите си брегове и уединени езера, Нова Скотия ще ви дари със спокойствието, от което отдавна имате нужда. В региона живеят около 120 души.Какво може да купите на тази цена в Европа: апартамент с площ 63 кв.м с една спалня в курорта Слънчев бряг, България, за €58 000.

5. Danhattan Island, САЩ - €263 281

Уви, вече продаден, този остров в Кънектикът е мечта за фермерите. Той ще ви плени с изобилие от дървета и хижа, в която може да се настанят осем души.

Към цената получавате и лодка.Какво може да купите на тази цена в Европа: апартамент с една спалня във Фуншал, Мадейра, Испания, за €265 000.

4. Majestic Island, САЩ - €274 982

Езерото Бийвър Дам предлага на вниманието ви 26 причудливи острова. Макар сред тях Majestic да не е най-впечатляващият, все пак е частен!

3. Bocal Island, Никарагуа - €292 535

2. Isla Carabana Sol, Панама- €336 782

1. Iguana Island, Никарагуа - €396 951