Безалкохолните напитки утоляват жаждата в горещините по-добре от алкохола и не вредят на организма.

Ако обаче човек реши да пие алкохолна напитка, за предпочитане е да избере бяло сухо вино, което в топло време е добре да се разреди с вода наполовина и да се добави лимон.

Това съветва Евгений Брун, главен психиатър-нарколог към руското Министерство на здравеопазването, цитиран от БГНЕС.

Според него всеки алкохол вреди, тъй като етанолът натоварва допълнително черния дроб и сърдечносъдовата система, но сухото бяло вино е най-малко вредно.

Лекторите на Шумът на парите 2022: Добромир ГаневИмотната дискусия е със стартов час 16.50 на 7 юни. Участниците в нея ще акцентират върху въпроси, касаещи поскъпването на имотите у нас, какво и къде се строи в страната, развитието на градовете и други

"И не става дума за алкохолния компонент, тъй като той е един и същ както за лекото сухо бяло вино, така и за водката. По същество ефектът зависи от дозата - колкото повече алкохол пием, толкова повече вреди нанасяме на организма си. А що се отнася до допълнителните различни съставки - вино, бира, спиртни напитки - най-леката и най-малко вредна напитка е сухото бяло вино.

Ако е горещо, по-добре е да го разредите наполовина с вода, да добавите лимон, това е чудесен начин да утолите жаждата, да понесете по-лесно горещината, да компенсирате водния баланс, а освен това съдържа всякакви микроелементи, така че попълва и солевия баланс", казва Брун.