Много от финансовите проблеми на младите на възраст между 18 и 24 години се дължат на това, че не са пестеливи.

На това мнение е водещият на телевизионното шоу “Mad Money” Джим Креймър. Той се позовава на скорошно изследване на Deloitte, което сочи, че поколението Z (т.е. хората на възраст между 18 и 24 г.) живее преимуществено от заплата до заплата.

За Креймър младите може да направят повече, ако инвестират дори и само няколко долара от заплатата си.

Изглежда сякаш имат много пари, дори когато нямат, казва тв водещият. Той е забелязал, че младите макар и да нямат силни финансови възможности, харчат значителна част от доходите си за маловажни покупки.

Те трябва да се научат да бъдат пестеливи, категоричен е Креймър, цитиран от CNBC.

Джим Креймър: Образовам децата си за парите като не им давам никаквиПопулярният водещ казва, че най-големият урок, на който научава своите деца, е да разчитат на себе си за пари

Тв водещият дава пример.

По-младите клиенти в ресторанта му в Ню Йорк харчат така, сякаш парите растат по дърветата. Виждал е много пъти как се купуват един след друг коктейли “Маргарита” по 14 долара след края на работния ден. Същевременно разговорите на черпещите са на тема колко трудно е да изплатят студентските си заеми или как нямат пари да заделят за пенсията си един ден.

Значи можеш да пиеш коктейл след коктейл, но не можеш да инвестираш?, пита Кремър. Той е на мнение, че тук има противоречие. Младите трябва да променят мисленето си.