Криптобанката Vauld спря всички тегления, търговия и депозити в своята платформа и проучва евентуални опции за преструктуриране, обявиха от компанията.

Главният изпълнителен директор на Vauld Даршан Бархиджа заяви в блогпост, че компанията е изправена пред “финансови предизвикателства” поради “волатилните пазарни условия, финансовите затруднения на наши ключови бизнес партньори, които неизбежно ни засягат и настоящата пазарна среда”, като всичко това е довело до изтеглянето на 197.7 млн. долара от платформата от 12 юни насам.

Базираната в Сингапур компания обяви, че си сътрудничи със своите финансови и правни консултанти за “проучването и анализирането на всички възможни опции, в това число потенциални възможности за преструктуриране, които биха защитили по най-добрия начин интересите на акционерите във Vauld.”

Решението на Vauld да спре тегленията на средства идва по-малко от три седмици, след като Батхиджа заяви, че компанията “продължава да работи както обикновено, въпреки волатилните пазарни условия.” В блогпост от 16 юни той заяви, че тегленията на средства се обработват както обикновено и това ще продължи занапред.

Шефът на Binance: Най-лошото от срива при криптовалутите вероятно отминаЧангпенг Жао не очаква големи спадове в цената на криптовалутите в близко бъдеще

Vauld обаче стана поредната жертва на спада в цените на криптовалутите тази година. През второто тримесечие биткойнът записа най-лошото си тримесечно представяне от 2011 г. Милиарди долари бяха изтрити от стойността на пазара на криптовалути през този тримесечен период.

Пазарният срив разкри слабостите на редица проекти и бизнес модели в сферата на криптовалутите. През май стейбълкойнът terraUSD се срина, повличайки надолу свързания с нея токен Luna.

Междувременно, големият хеджфонд в сферата на криптовалутите Three Arrows Capital изпадна в ликвидация, след като влезе в просрочие по задължения в размер на над 660 млн. долара към Voyager Digital.

Криптобанките, като Vauld, се сблъскаха с ликвидни проблеми. Миналия месец Celsius спря тегленията от страна на клиенти, изтъквайки като причина “екстремните пазарни условия.”

От Vauld обявиха, че “водят дискусии с потенциални инвеститори” в компанията.