Големият шампион Джоуи Честнът излезе с патерици за тазгодишното състезание по надяждане с хотдог в САЩ, но след поредното си вълнуващо представяне пред тълпата в Кони айълнд, Ню Йорк, имаше достатъчно хора, готови да го понесат на ръце.

Скъсаното сухожилие на Честнът и редицата лични проблеми, сред които и загубата наскоро на неговия "първи треньор" в лицето на майка му, не попречиха на 38-годишния шампион да погълне 63 хотдога за 10 минути.

Въпреки че не успя да подобри собствения си рекорд от изядени 76 хотдога, Честнът изпревари със сериозна преднина втория Джефри Еспър (47½ хотдога).

Какво се случва с тялото на човек, който изяжда 76 хотдога за 10 минутиБезапелационният шампион по надяждане с хотдог разкрива как се възстановява след състезания

Честнът, чийто прякор е "Челюстите," вече има седем поредни победи в състезанието и е спечелил 15 от последните 16 състезание по надяждане с хотдог. Единствената му загуба е през 2015 г., когато отстъпи на Мат Стоуни.

По време на бляскавата си кариера Честнът е погълнал рекордните 1 152 хотдога, като за него вече е нормално да не се състезава с другите, а основно със собствените си постижения.

По време на тазгодишното състезание Честнът трябваше да се справя и с още едно предизвикателство.

Малко след като шампионът беше погълнал 17-ия си хотдог, на сцената се появи мъж с маска на Дарт Вейдър, който протестираше срещу производителя на свинско месо Smithfield Foods. Честнът не се смути и приклещи главата на мъжа в хватка, преди охраната да го отведе.