С популяризирането на дигиталното номадство нараства нуждата от хостели - места за настаняване на достъпна цена, които предлагат отлични условия за работа.

В скорошно изследване на водещата туристическа компания Hostelworld, която отговаря за над 1.5 млн. резервации в хостели през 2021 г., един от пет респонденти казва, че би се настанил в хостел, докато работи дистанционно.

Макар кафенетата и ресторантите да остават най-популярните места за дигиталните номади, когато става дума за работа, ⅓ от респондентите споделят, че хостелите са на второ място след тях, пише Euronews.

Затова днес ще ви запознаем с класация на най-добрите хостели за дигинални номади през 2022 г.

Co404, Meксико: от дигитални номади за дигитални номади

Co404 се намира в красивия Сан Кристобал де лас Касас и може да бъде идеалното място за хора, които искат да комбинират пътуване с работа.

Този облян в светлина хостел в Чиапас е специално проектиран за дигитални номади от дигитални номади. Целта е била да се създаде работно място в Мексико за всеки, който иска да общува и извън работното място.

Италия също ще привлича дигитални номадиПандемията от COVID-19 превърна работата от вкъщи в начин на живот, а включването в работния процес от всяка точка на света за продължителни периоди от време – известно като „дигитално номадство“, се превърна в нова норма

В Co404 няма да имате проблеми с интернета. Има две мрежи, една от които - резервна. Има и минимален престой от четири нощувки.

Yellow Square, Италия: за творчески натури

Този хостел се намира в Рим, близо до гара Термини. Ще ви хареса с групите на живо, бара с напитки на достъпни цени и курсове по готвене. Същевременно, разполагате с всичко необходимо, за да работите продуктивно.

По желание може да резервирате настаняване в по-тихо пространство, където имате достъп до настолен компютър и принтер. За любителите фотографи има безплатно оборудване, а за водещите на подкастове - звукозаписна стая.

Viajero Medellin Hostel, Колумбия: с нагласа за купон след работа

Това място е перфектният избор за купонджии. Над хостела има ресторант, където може да се храните по време на работа, както и джакузи за покрива за по-късно.

Може да резервирате самостоятелно помещение, ако нощната почивка е приоритет за вас.

Защо За повечето корпоративни служители ежедневието в близкото минало беше сравнително просто - домът беше мястото, което напускаха, за да отидат на работа и обратното

Draper Startup House, Индия: дом за предприемачи

В Бангалор - града на стартъпите, се намира хостел, който е магнит за дигиталните номади предприемачи. Той се управлява от Tribe Theory - световна верига от хостели, която си е поставила за цел да обслужи един милион предприемачи до 2030 г.Голямото предимство на Draper Startup House е, че предлага календар от събития и дава на гостите достъп до ментори, които могат да им помогнат да реализират потенциала на идеите си.

Take Hostel Conil, Испания: за активен начин на живот край морето

Този хостел се намира на няколко минути пеша от най-добрите плажове на Испания. Предлага комфортна обстановка с гледка към морето и възможност да практикувате любими водни спортове - кайтсърфинг, уиндсърфинг и много други.

Всъщност, хостелът е толкова популярен, че наскоро трябваше се обнови, за да посрещне нуждите на работещите от разстояние. Дигиталните номади вече могат да резервират две нови места - едно на 100 метра от плажа и друго в сърф училището на хостела.