Малта кани дигиталните номади, примамвайки ги с великолепните си средиземноморски плажове и поразителна архитектура.

Страната, която се намира точно край бреговете на Сицилия, е създала програма за пребиваване за работещи от разстояние, чиято продължителност е до една година.

Тя е отворена и за държави извън Европейския съюз, включително САЩ, съобщава T+L.

За да се възползват от предложението, желаещите трябва да са напълно ваксинирани за COVID-19, да докажат, че могат да работят дистанционно и работодателят им е базиран извън Малта.

Ако искат да удължат пребиваването си в страната след едногодишната програма, е възможно да подновят разрешителното си.

"Лицата, които могат да работят дистанционно, както и предприемачи с усет за пътуване и откриване на нови страни и култури, са добре дошли", казва главният изпълнителен директор на Residency Malta Чарлз Миц. И допълва: "Ако има някаква поука от пандемията, то това е, че хората са готови да пътуват повече от всякога."

Малта осигурява "средиземноморски островен начин на живот", широколентова интернет инфраструктура и здравни услуги. А за говорещите английски комуникацията с местните жители ще се окаже лесна задача.

Градовете и селата, които ще ви платят, за да живеете в тяхИскате ли да промените живота си и да се преместите на ново място? Може би това е отговорът на паричните ви проблеми, защото има доста места по света, които биха ви платили, за да живеете в пределите им

Понастоящем страната (която е едно от най-добрите места за пенсиониране в Европа и може да се похвали с едни от най-чистите води в ЕС) приема пътници, ваксинирани с препарат, одобрен от Европейската агенция по лекарствата, включително Moderna, Pfizer-BioNTech и Johnson & Johnson.