Камера, прикрепена към малък самолет в Северна Каролина, показва драматичния момент, в който пилот е принуден да кацне аварийно на междущатска магистрала.

Самолетът с един двигател, за който се смята, че е Aero Commander 100, се спуска на US Route 19, близо до мост в окръг Суейн, на 3 юли около 11:45 сутринта, съобщават местните власти.

Няма информация за пострадали.

Пилотът на самолета Винсънт Фрейзър казва, че аварийното кацане е свързано с повреда на двигателя. Той пътува заедно с тъста си, с когото оглеждат закупен имот близо до езерото Фонтана.

Видеото показва как машината се спуска стабилно на магистралата, докато мъжът търси пролука между колите, за да избегне опасен инцидент, посочва Daily Mail.

Главният път се оказва най-добрия вариант за кацане, тъй като е единственото парче равна земя в иначе планинския район.

Страшното преживяване идва почти година, след като роденият във Флорида мъж получава лиценза си за частен пилот. Фрейзър има по-малко от 100 часа летателен опит.

Той приземява самолета в насрещния трафик точно над електропроводите, като срещу него се движи кола.

Самолет на Emirates летя 14 часа с дупка в корпуса (снимки)Пътници, напускащи полет на Emirates в петък, забелязват голяма дупка отстрани на самолета, след като той каца в Бризбейн, Австралия

По време на аварийното кацане властите получават обаждания от шофьори за самолетна катастрофа.

Държавният магистрален патрул на Северна Каролина разследва инцидента.

Кадрите от аварийното кацане в Twitter имат повече от 1000 харесвания, като някои потребители не могат да повярват какво се е случило.