Никой не спечели джакпота от щатската лотария Мега Милиони в размер на 555 млн. долара в тегленето във вторник.

Следващото теглене е в петък, а евентуалният късметлия ще има възможността да предостави огромна сума на щатските данъчни власти.

Джакпотът от националната лотария на САЩ вече е доста над половин милиард долара и достига 630 млн. долара.

Ако бъде спечелен, това ще е петият най-голям джакпот в Мега Милиони, но той дори не влиза в 10-те най-големи джакпота на всички времена в САЩ.

Късметлията обаче ще трябва да плати сериозни данъци върху сумата. Независимо дали ще предпочете да получи сумата на 30 плащания за период от 29 години или ще избере по-малка сума, но в брой и веднага, данъците ще „изядат“ сериозен дял от печалбата.

86.3 млн. долара ще бъдат удържани веднага

За този джакпот в размер на 630 млн. долара опцията за получаването на парите в брой веднага, която повечето печеливши избират, е 359.7 млн. долара. Задължителният федерален данък от 24% ще намали печалбата с 86.3 млн. долара.

Тъй като най-високата федерална данъчна ставка е 37%, която се прилага за доход в размер на над 539 900 долара за индивидуални данъкоплатци или 647 850 долара за двойки с брак, печелившият може да очаква да плати още данъци.

Издирват британец, спечелил рекорден джакпот от 228 млн. евроБританец, спечелил рекордния джакпот от 195 млн. паунда (около 228 млн. евро) в лотарията EuroMillions, се издирва

Един от начините за намаляване на данъците е благотворителната дейност.

Ако печелившият не е намалил доходите си, други 13%, или 46.7 млн. долара, ще отидат при данъчните власти в САЩ (общо 133 млн. долара).

Това би намалило печалбата до 226.7 млн. долара.

Върху нея също така може да бъдат начислени щатски данъци. Ако печелившият не живее в щат, където печалбите от лотарията не се облагат с данъци, този налог може да бъде над 10%, в зависимост от това къде е закупил билета си и къде живее.

Въпреки това, дори и след всичките тези данъци, печалбата, която остава ще е по-голяма от това, която повечето хора биха заработили за целия си живот. На печелившите се препоръчва да си наемат екип от професионалисти, в това число адвокат, финансов и данъчен консултант.

Вероятността с един билет да бъдат познати всичките шест числа в Мега Милиони е 1 на 302 милиона, информира CNBC.