Vivacom стартира продажбите на представените съвсем наскоро смартфони Huawei nova Y70 и Huawei nova Y90, в комплект с умната гривна Huawei Band 7, при много атрактивни условия.

Двете нови попълнения към серията nova се открояват с изчистен и елегантен дизайн, мощни батерии и големи дисплеи.

Потребителите имат възможност да се възползват и от 6-месечна застраховка на екрана на двата модела, осигурена от HUAWEI Consumer Business Group България.

Huawei nova Y70

Батерията на този смартфон е с изключителен капацитет от 6000 mAh, което позволява моделът да се зарежда само два пъти седмично . В добавка тя разполага с интелигентна технология за пестене на енергия на Huawei и поддържа 22.5W Huawei SuperCharge.

Освен това моделът може да идентифицира и изключи консумацията на енергия от приложения, които не са използвани от потребителя и не са базови. Той може също така да осигури изход от 5V/1A4, превръщайки се в пълноценно захранващо устройство за смарт часовници, гривни и смартфони Huawei.

Сред предимствата на модела е и неговият 6.75-инчов Huawei FullView дисплей, чието съотношение към корпуса е впечатляващите 90.26%, предлагайки много по-добро изживяване при гледането на изображения, видеоклипове и игри.

Екранът разполага с щадящите очите режими - интелигентно затъмняване, светещ екран и електронна книга, което гарантира комфортно гледане, независимо от околната светлина.

В добавка смартфонът поддържа наскоро модернизираната Huawei SuperSound система, която подобрява качеството на звука и осигурява по-дълбок бас, по-ясни средни честоти и е със значително подобрен динамичен обхват и усещане за пространството. Виртуалният 9.1-канален звуков ефект от своя страна добавя 3D ефекти към звука.

Huawei nova Y70 има тройна задна камера, включваща 48 MP (f/1.8 бленда) основен сензор с висока разделителна способност, 120° 5 MP ултраширокоъгълен и 2 MP сензор за дълбочина.

Селфи камерата е 8 MP, поддържа боке ефекти и заедно със самостоятелно разработения AI Beauty алгоритъм на Huawei може да създаде индивидуални настройки въз основа на характеристиките на потребителя като възраст и пол. Телефонът разполага и с EROFTS технология за супер компресиране на файлове, която намалява използваното място при записване на игри, музика и други файлове.

Huawei nova Y70 в комплект с умната гривна Huawei Band 7 могат да бъдат закупени на цени от 9.98 лв. на месец на изплащане за 24 месеца, в комбинация с 2-годишен договор за мобилен план Unlimited 50.

Huawei nova Y90

От своя страна, този смартон е с 6.7-инчов диагонал на Huawei FullView дисплея, 94% съотношение към корпуса и резолюция 1080 х 2388 пиксела. Той е с ултра – тънки рамки и честота на опресняване от 90Hz. Задната му камера също е тройна и е разположена симетрично в средата на корпуса.

Тя разполага с един 50 MP (f/1.8 бленда) основен сензор с висока разделителна способност и PDAF (Phase Detection Autofocus) технология, един 2 MP макро и един 2 MP сензор за дълбочина. Предната камера на този модел също е 8 MP.

Телефонът е оптимизиран за снимане през нощта и поддържа опция за едновременно заснемане с предната и задната камера – за създаване на по-оригинално съдържание от влогъри и инфлуенсъри.

Макар и да отстъпва на Huawei nova Y70, батерията на Huawei nova Y90 също е много мощна - 5000 mAh и поддържа 40W HUAWEI SuperCharge, което позволява зареждане на 50% от капацитета само за 30 минути. Устройството разполага и с вграден асистент за здравето на батерията. Процесорът на модела е 8-ядрен Qualcomm SM6225 Snapdragon 680 4G (6 nm).

Huawei nova Y90, в комплект с умната гривна Huawei Band 7 могат да бъдат закупени на цени от 13.98 лв. на месец на изплащане за 24 месеца, в комбинация с 2-годишен договор за мобилен план Unlimited 50.

Huawei Band 7

Смарт гривната Huawei Band 7, от своя страна, е стилна и ултра - тънка с множество полезни функционалности за спорт и проследяване на здравето. Сред тях са Huawei TruSeen™ 4.0 за по-прецизно следене на сърдечния ритъм, мониторинг на нивото на кислород в кръвта, следене на съня, на нивата на стрес, на упражненията за дишане, както и на менструалния цикъл при жените.

Разполага с 96 режима за упражнения, функция за автоматично засичане на упражнения, научния TruSport™ алгоритъм за спорт и много други опции за физическа активност. Дизайнът на устройството е минималистичен, а в добавка разполага с множество предварително инсталирани циферблати.

Дисплеят е 1.47 инчов AMOLED, с резолюция 194 x 368 px. Корпусът на гривната е направен от полимер, а каишката - от силикон. Може да показва съобщения за входящи повиквания, както и да ги отхвърля.