Предлагащата услуги основно в района на Югоизточна Азия борса за криптовалути Zipmex обяви, че е подала заявление за съдебна защита от кредитори в Сингапур, превръщайки се в поредната жертва на спада в цените на дигиталните валути.

Базираната в Сингапур Zipmex възобнови тегленията миналата седмица - ден след като ги спря на 20 юли, и обяви, че работи по въпросa с експозицията си в размер на 53 млн. долара към криптобанките Babel Finance и Celsius.

Адвокатите на Zipmex са подали пет заявления на 22 юли, с които целят спирането на съдебните действия срещу Zipmex за период от до шест месеца, обявиха от криптоборсата.

Съгласно сингапурското законодателство, подобно заявление гарантира на компаниите автоматичен мораториум за срок от 30 дни или докато съдът в Сингапур не вземе решение относно заявлението.

Нидерландия глоби криптоборсата Binance с 3.3 млн. евроГлобата беше наложена, след като през август 2021 г. централната банка отправи предупреждение към Binance, че предлага криптоуслуги в Нидерландия без да разполага с разрешението да прави това

Zipmex, която развива дейност в Сингапур, Тайланд, Индонезия и Австралия, е поредният играч на криптопазара, който се сблъсква с трудности след резките разпродажби, които започнаха през май със срива на токените Luna и TerraUSD.

Тайландската Комисия по ценни книжа и борси обяви в понеделник, че си сътрудничи с властите за установяването на евентуални загуби, след като Zipmex временно спря тегленията на средства.

Амбициозният сектор на криптовалутите на Сингапур, който по някои оценки е най-големият в Азиатско-тихоокеанския регион, беше разтърсен и от фалита на криптофонда Three Arrows Capital, припомня CNBC.