Поредицата от 4 серии е озаглавена “Разследване за Даяна - смърт в Париж” и е посветена на 25-та годишнина от смъртта й на 31 август, 1997 г. Темата е много болезнена за двамата синове на Даяна и те приели вестта за нов проект, който да разказва с подробности за ужасяващата катастрофа, доста гневно.

Продадоха парче торта от сватбата на Чарлз и Даяна за 2 560 долараПарчето е част от една от 23-те официални торти за сватбата на Чарлз и Даяна, които сключват брак през 1981 г. Ще бъдат показани в детайли двете полицейски разследвания за смъртта на принцесата, в които се прокрадва конспиративната теория, че инцидентът не е случаен. Хари и Уилям не само не са поканени за интервюта, свързани с въпросните серии, но и твърде късно разбрали, че изобщо нещо подобно се снима. Тогава те са били едва на 15 г. и 12 г. и пазят неприятния спомен от изпращането на майка им в последния й път, допълва Tatler.

Новият документален филм ще включва интервюта с детективи, избрали да говорят публично за инцидента за първи път. От Channel 4, които ще излъчат филма, са категорични, че подобни проекти са необходими на обществото. Те целяли да разсеят спекулациите и да отговорят на многото въпроси, които хората си задават, относно гибелта на Даяна.