Парче торта от сватбата на принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър беше продадено на търг за 1 850 паунда (2 560 долара).

То е дадено на Мойра Смит, която е част от домакинството на кралицата-майка в резиденцията Кларънс хаус и успява да запази глазурата с прозрачно фолио.

Парчето е от една от 23-те официални сватбени торти, като на него е изобразен кралският герб в златист, червен, син и сребрист цвят.

Тортата е купена от Джери Лейтън от Лийдс, който наддава онлайн по време на търга.

Очакваше се парчето торта да бъде продадено за около 500 паунда, но от аукционната къща казват, че са "изумени" от интереса.

12 пъти, в които британското кралско семейство нарушава протокола сиКолкото и да са стриктни и целенасочени в следването на определени протоколи, членовете на кралското семейство на Великобритания започват да пропукват здравите стени на монархическите закони и успяват да прокарат по-либерални методи на държание, възпитание и отношение към света

Лейтън, който се занимава с отдаването под наем на луксозни плавателни съдове, казва, че е включил парчето торта в завещанието си, което ще отиде за благотворителност след смъртта му.

Лейтън казва пред BBC, че планира следващата седмица да пътува лично от Йоркшир до Глостършир, за да си вземе парчето торта, тъй като иска да е сигурен, че ще остане в добро състояние.

От аукционната къща заявиха, че в наддаването са се включили участници от Великобритания, САЩ и няколко страни от Близкия изток.

Госпожа Смит продава парчето торта на колекционер през 2008 г., а сега то е предложено на търг 40 години след сватбата на Чарлз и Даяна.

Принцът на Уелс и лейди Даяна Спенсър сключват брак в катедралата „Свети Павел“ на 29 юли 1981 г.

Двамата се разделят 11 години по-късно през 1992 г. и се развеждат през 1996 г.