Принцът на Уелс разкри част от любимите си песни като в списъка с препочитаните от него изпълнители като имена като Даяна Рос, Едит Пиаф и Барбара Страйсънд.

Принц Чарлз също така посочва поп хита „Givin' Up, Givin' In“ на групата The Three Degrees като песента, от която изпитва "непреодолимо желание да стане и да танцува ".

Принцът сподели музикалните си предпочитания по време на специално радио предаване в чест на медицинските служители и доброволците във Великобритания.

Неговият списък от 13 песни пък ще се появи в платформата за стрийминг Spotify.

Музикалните предпочитания на бъдещия крал са от целия му живот като сред тях има песни на изпълнители от Южна Африка, Шотландия, Франция и Ирландия, информира BBC.

12 пъти, в които британското кралско семейство нарушава протокола сиКолкото и да са стриктни и целенасочени в следването на определени протоколи, членовете на кралското семейство на Великобритания започват да пропукват здравите стени на монархическите закони и успяват да прокарат по-либерални методи на държание, възпитание и отношение към света

Песента „Givin' Up Givin'“ бе изпълнена от The Three Degrees по време на неговия 30-и рожден ден, а той я описва като "една от любимите ми, която преди време пораждаше у мен непреодолимо желание да стана и да танцувам ".

Песента Lulu's Back In Town на Дик Паъл от 1935 г. пък го прави щастлив, защото му напомня на неговата баба.

Принц Чарлз също така включва в списъка си „Don't Rain On My Parade“ на Барбара Страйсънд, която той гледал на живо в Warner Bros Studios в Калифорния, докато бил в британската армия през 70-те години на миналия век.

Това не е първият случай, в който принцът споделя музикалните си предпочитания. През 2018 г. той говори за любовта си към Ленард Коен, а миналата година в интервю за Classic FM също обсъди музикалните си предпочитания.