Фронтменът на ирландската група U2 Боно е един от най-успелите музиканти в историята. Той има 22 награди “Грами” с U2 - група, която несъмнено е една от най-държеливите в бизнеса, който светът някога е виждал. Неотдавна тя регистрира около 150 милиона продадени албума, пише Slash Gear.

След издаването на осмия албум на групата, “Songs of Experience“, през 2017 г., U2 се присъединиха към елитната шепа групи с албуми №1 в четири последователни десетилетия, според данни на Britannica.

Затова не е никак учудващо, че през годините Боно е натрупал солидно състояние. Той обича да се глези, купувайки си супер луксозни подаръци. Към днешна дата богатството му възлиза на 700 млн. долара.

През 2008 г. Боно и съпругата му Али Хюсън си купиха 42-метрова яхта. “Cyan” струва около 11,5 млн. долара (по данни на Money Inc) и получи допълнително “ошлайфане” в стил четиризвезден хотел.

От Cyan до Kingdom Come

Яхтата на Боно е построена през 1997 г. от известния италиански корабостроител Codecasa във Виареджо, Италия. Максималната скорост, която може да развие, е 19 възела.

По сведения на Club Yacht знаем, че яхтата има шест просторни и луксозни каюти за настаняване на до 12 гости, като във всяка стая има плазмен телевизор и сателитна телевизия.

Музиканти от U2 инвестират в ирландски технологичен фондЧленовете на популярната рок група U2 Дейвид Хауъл Евънс, известен като Едж, и Адам Клейтън, вложиха средства в ирландски технологичен инвестиционен фонд

На разположение на Боно и гостите му има роял, бар и фитнес зала. На палубата има открита кино зона с масивен триметров екран, стерео система по поръчка, джакузи, плувен басейн и зона за съхранение на оборудване за водни спортове и риболов.

След щедро преобразяване Cyan бе преименувана на Kingdom Come. Неотдавна от Boat International информираха, че реалният собственик на плавателния съд е китаристът на бандата Edge, а не Боно. Всеки обаче знае кой я използва. Kingdom Come е неразделна част от почивките на семейството в Средиземно море, Френската Ривиера и Сен Тропе.