Звездата от “Дюн” Тимъти Шаламе отдавна води двойствен живот - той живее на две места - ту в Лос Анджелис, ту в родния Ню Йорк. Отскоро обаче актьорът ще има повод да бъде по-често на Западния бряг. Именно той е купувачът, платил 11,7 млн. долара за уединения дом на топ модела Кейт Ъптън и нейния съпруг, бейзболната звезда на Houston Astros, Джъстин Верландер, пише Dirt.

Двойката обяви къщата си за продан по-рано тази година. Макар цената, която Шаламе е платил, да е по-ниска от първоначално обявената, тя е два пъти по-висока от тази, на която е купена шест години по-рано - 5,3 млн. долара.

Влизайки във владение, Ъптън и Верландер направиха лек ремонт. Те ремонтираха изцяло кухнята, като останалите стаи останаха почти непокътнати.

Новият дом на Шаламе е построен през 70-те години на XX в. Той е скътан дълбоко в планините над Бевърли Хилс. Къщата е в традиционния стил за Източното крайбрежие и има звездни собственици през годините.

През 90-те години е дом на носителя на "Грами" саксофониста Kenny G, който в крайна сметка продава имота на тенис звездата Пийт Сампрас. По-късно имението става собственост на холивудския продуцент Джон Питърс ("Caddyshack", "Flashdance", "Rain Man", “Batman”).

Характерно за къщата на Шаламе е, че тя е невидима откъм улицата. Закриват я големи порти, високи стени и дълга алея. Самата къща се състои от четири спални и пет бани. Има големи прозорци и френски врати. Всекидневната е с масивна камина. Подовете са от бял дъб.

Сара Джесика Паркър дава вилата си под наем за невероятните 19.98 долараКъщата, заобиколена от пищна градина, разполага с три спални, хол с камина, кухня и красив заден двор

Номинираният за “Оскар” актьор ще има на свое разположение още открито пространство с малък басейн, който граничи със спа център. Допълнителна доза спокойствие и тишина ще черпи от добре поддържаните градини.

Тъй като Пийт Сампрас е живял тук, може да се досетите, че на територията на имота има тенис корт.

Имението от 1,5 акра се намира непосредствено до друго по-голямо имение - то е собственост на актьора Вин Дизел. На пешеходно разстояние са още къщите на Камерън Диас и Ева Лонгория.