По време на азиатската сесия сорт Брент и Суров петрол се покачиха с над 1% до нива съответно 94,90 и 87,80 долара за барел. Пазарът беше повлиян от прогнозите на ОПЕК за повишено търсене и заявката им, че са готови с мерки за стабилизиране на цената.

Сериозно повишение отбелязаха и местните пазари на акции. Индексът Hang Seng се покачи с над 4% след по-добри данни за PMI индекса и засилването на китайският юан. Отразиха се и слуховете, че китайските власти са започнали оценки на различни стратегии за излизане от политиката им за нулева толерантност към Covid. Това би довело до край на локдауните и осезаемо отваряне на китайската икономика. Японският индекс Nikkei също се повиши, макар и по-слабо.

Фючърсите на американските индекси Nasdaq и S&P500 също са на положителна територия и се търгуват на нива от 3900 и 11 500 пункта. Индексът Dow Jones пък отбеляза най-доброто си месечно представяне за месец октомври от 1976 г. насам, въпреки че вчера американските фондови пазари затвориха с понижение.

Златото успява да се задържи над 1650 долара за унция въпреки силния долар и нивата на лихвите.

Доходността по американските облигации отбеляза спад след вчерашното възходящо движение. 2-годишните и 10-годишните книжа се търгуват на нива 4,44 и 4,00 %. Европейските им еквиваленти са на нива 4,29% и 2,14% за италианските и германските 10-годишни облигации.

Американският долар отбеляза леко понижение и Доларовият индекс се търгува на ниво 111 пункта.