Досегашното поведение на Илон Мъск в Twitter е свързано с "всяване на страх и объркване". Това казва пожелал да остане анонимен служител на компанията, цитиран от TIME. „Диктаторските му тактики са като по учебник“, казва още той.

Още през уикенда Мъск пусна намеци за начините, по които ще направи Twitter по-печеливш бизнес, след като придобие платформата на стойност 44 милиарда долара. След като първата му работа беше да уволни главния изпълнителен директор и двама други висши ръководители, служителите продължават да очакват масови съкращения, казват други двама служители от компанията пред TIME.

Милиардерът също така даде гласност на зловещата и безпочвена дясна теория на конспирацията за нападението на 28 октомври срещу Пол Пелоси, съпруг на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, в туит, който по-късно беше изтрит. Медийни и политически анализатори видяха това като лоша поличба за разпространението на дезинформация в Twitter под ръководството на Мъск.

Мъск е поставил ултиматум на служителите: или да въведат новата платена програма Twitter Blue до 7 ноември, или ще бъдат уволнени, писа The Verge. Изданието цитира вътрешна кореспонденция от компанията, която управлява социалната платформа, и разговори с източници, запознати с казуса.

Според тях Мъск е издал разпореждане за промяна в условията на Twitter Blue – от избираема опция с месечен абонамент за 4.99 долара, която отключва допълнителни възможности за настройки и премахване на рекламите, той иска да я оскъпи до 19.99 долара на месец и да я направи задължителна за всички профили със синя отметка за верификация.

Писателят Cтивън Kинг реагира с възмущение на тази информация, заявявайки в Twitter, че coциaлнaтa мpeжa дopи би тpябвaлo дa мy плaщa oпpeдeлeнa cyмa. Toй oбeщa дa нaпycнe Тwіttеr, aĸo Mъcĸ въвeдe тaзи плaтeнa oпция - не зapaди пapитe, a зapaди oтнoшeниeтo ĸъм пoтpeбитeлитe.

Погребално настроение

Какво се очаква от Съвета по съдържание на Twitter