Добра новина за потребителите на Instagram, които се вълнуват от незаменяемите токени. Съвсем скоро те ще могат да секат и да продават свои NFT директно от платформата. Още тази седмица ще бъде проведен тест с подбрана група създатели на дигитално изкуство, пише Coindesk.

Последният ъпдейт на платформата - Digital Collectibles, вече е достъпен в 100 държави. Функцията за цифрови колекционерски предмети дава на потребителите възможност да свържат своите цифрови портфейли и да показват NFT, които са създали или купили.

Последната актуализация ще позволи на творците да правят свои собствени дигитални колекционерски предмети и да ги продават както в, така и извън Instagram. Те ще разполагат с услуга “от край до край”, т.е. създаване, показване и продажба на NFT.

Първоначално функцията ще стартира на блокчейна Polygon и ще бъде тествана от малка група творци в САЩ, включително Амбър Витория, Рефик Анадол, Джейсън Сейф, Дейв Кругман и няколко други.

Тази стъпка е забележително постижение в еволюцията на Instagram, казва съоснователят на Polygon Сандийп Нейлвал.

Instagram планира също така да добави поддръжка за блокчейна Solana и портфейла Phantom. За момента такава имат само Ethereum, Polygon и Flow.

Закърбърг харчи Инвестицията му е сравнявана с влакова катастрофа

Добра новина за потребителите е и уверението на Meta, че до 2024 г. компанията няма да начислява такси за показване и споделяне на дигитални колекционерски предмети в Instagram или Facebook и няма да начислява допълнителни такси за продажба на дигитални колекционерски предмети.

Въпреки това, добавят оттам, „покупките на дигитални колекционерски предмети, направени в Instagram приложения в операционните системи Android и iOS подлежат на таксуване от магазините за приложения".