Гледайки напред към бъдещето и неограничените възможности, което то дава, групата Hörmann, специализирана в производството на качествени и модерни врати, разшири продуктовата си гама. Тя придоби производителя на летящи врати Grothaus. По този начин Hörmann допълва съществуващата си продуктова гама в областта на вратите за обекти с висококачествени летящи врати и съответните каси.

„Благодарение на синергията между ноу-хауто и стандартите за качество на Grothaus, от една страна, и опита и силата на продажбите на Hörmann, от друга, можем да очакваме бъдеще, изпълнено с вълнуващи задачи и възможности. Радваме се да разширим продуктовия си асортимент и очакваме растеж през следващите години“, споделя Кристоф Хьорман, неограничено отговорен съдружник в групата Hörmann. Той уточни, че Grothaus ще продължи да действа самостоятелно на пазара, а с подкрепата на Hörmann ще разшири пазарните си позиции и продуктовото си портфолио.

От години Hörmann предлага плъзгащи се и бързо движещи се врати, които често на даден обект се използват заедно с летящи врати. В бъдеще производителят ще разшири продуктовата си гама като включи и врати за хладилни камери и камери за дълбоко замразяване за хранително-вкусовата промишленост - нещо, с което Grothaus е известна и утвърдена на пазара. Семейната компания има производствена база в Меле, окръг Оснабрюк, в която служителите й произвеждат висококачествени летящи врати от PE, PVC, дърво и благородна стомана и съответните каси.

След придобиването досегашните собственици на Grothaus Сандра Диксиус и Клаус Гротхаус остават в компанията. Те ще поемат управлението на секторите „Вътрешни продажби“ и „Разработване на продукти“.

„Много сме доволни, че Hörmann беше впечатлен от качеството на летящите врати и ноу-хауто на нашата компания. Заедно имаме много добри възможности за национален и международен растеж“, казват Сандра Диксиус и Клаус Гротхаус.


Grothaus призвежда в производствената си база в Меле висококачествени летящи врати от РE, PVC, дърво и благородна стомана, както и съответните каси за тях. Снимка: Grothaus

От 1 септември 2022 г. управлението на компанията е поето от Даниел Курпиерс, който работи от четири години за Hörmann, а преди това е отговарял за интегрирането на продуктите на придобитата френска компания Maviflex, както и за изграждането на новото производствено направление за системи за съхранение.

„Заедно ще дадем тласък на бъдещото развитие на компанията и ще обединим синергиите“, казва Курпиерс.


Летящите врати на Grothaus се използват по целия свят преди всичко в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния бранш, супермаркетите, хладилните камери и камерите за дълбоко замразяване, в хотели и производствени халета. Снимка: Grothaus

За Grothaus:

Grothaus е семейна компания, основана през 1996 г. Тя е базирана в Меле в окръг Оснабрюк в Долна Саксония и е специализирана в производството на висококачествени летящи врати от PE, PVC, дърво и благородна стомана и съответните им каси. Продуктите на компанията се използват по целия свят, особено в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния сектор, супермаркети, хладилни камери и камери за дълбоко замразяване, хотели и производствени халета.

За Hörmann:

Групата Hörmann е производител №1 на врати в Европа. В 38 високоспециализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия повече от 6000 служители разработват и произвеждат висококачествени врати за дома и индустрията, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за лична и търговска употреба. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в община Щайнхаген в източната част на германската провинция Вестфалия, близо до Билефелд. Hörmann има 14 филиала, над 100 собствени представителства в над 40 държави и дистрибутори в повече от 50 други държави. Последно компанията разшири своето продуктово портфолио с направлението за системи за съхранение. По този начин тя предлага и постройки за градински инструменти и поставки за дърва за камини за използване на открито.