Собственикът на Twitter Илон Мъск препоръча на американските гласоподаватели да изберат на утрешните междинни избори кандидатите на републиканците за Конгреса на САЩ.

"Към независимо мислещите гласоподаватели: споделената власт ограничава най-лошите ексцесии и на двете партии, затова препоръчвам да гласувате за републикански Конгрес, като се има предвид, че президентството се държи от демократите", заяви най-богатият човек в света в собствената си платформа.

След като Мъск купи Twitter, правозащитни организации подложиха на критики позицията му относно модерирането на съдържание в социалната мрежа, а причината за това стана обявената от него подкрепа за абсолютната свобода на словото, която според тях може да засили дезинформацията и насаждането на омраза в мрежата, коментира Reuters..


Икономиката е с най-голямо значение за гласоподавателите в САЩПо-малко от половината от гражданите на САЩ – 40%, одобряват представянето на Байдън Американската Демократическа партия на президента Джо Байдън е изправена пред тежка борба, опитвайки се да си запази контрола над Конгреса на изборите утре. Прогнози за изборите и социологически проучвания показват, че републиканците имат много голям шанс да спечелят мнозинство в Камарата на представителите, а контролът върху Сената вероятно ще бъде по-оспорван.

Мъск преди е заявявал, че би гласувал за републиканците, но подчертава, че подкрепя умерените и от двете страни на барикадата.


Ще се завърне ли Доналд Тръмп като С няколко докосвания на клавиатурата на смартфона си Тръмп може да събуди журналистите във Вашингтон, да подкрепи рейтинга на някой закъсал политик или да превърне в забавна сензация поредната си идея

"Твърдите демократи или републиканци никога не гласуват за другата страна, така че независимите гласоподаватели са тези, които всъщност решават кой е начело!", добави Мъск в Twitter.

Всичко по темата Twitter-Илон Мъск и влиянието на тази връзка върху политическите и социални настроения в САЩ може да следите в рубриката на Profit Птиците отлитат от Мъск.