Британският уличен художник Банкси публикува в профила си във Facebook - Banksy News - нови свои графити, направени в Украйна.

В профила му в Instagram към снимка на един от графитите e отбелязано, че е конкретно от селището Бородянка, намиращо се на трийсетина километра от Киев.

То бе превзето от руските войски скоро след началото на военните действия на територията на Украйна на 24 февруари и е напуснато от тях на 30 март.

Най-новите графити са на стени на разрушени сгради. Два от тях представляват черно-бели фигури на момичета гимнастички. Има и изображение на човешка фигура с противогаз.


По-рано в Banksy News бяха публикувани и други графити на артиста, направени в Украйна:Символиката на произведението долу е безпогрешна: алюзия към библейската история за Давид и Голиат, напомняща за невероятния триумф на аутсайдера, както и намигване към известната любов на руския президент Владимир Путин към бойното изкуство.Публикуваните снимки са първите за 2022 г. в профилите на художника активист, чиято самоличност продължава да се пази в тайна.