Зимата наближава, а с тях и Коледните празници. Обикновено в този период от годината хората се насочват към зимните курорти, привлечени от белите писти, уютните чайни и живописните планински гледки.

Има и такива обаче, за които сезонът няма значение, а плажовете, слънцето и морските вълни остават еднакво привлекателни през цялата година. Заради тях платформата Traveling Lifestyle прави списък с най-топлите европейски дестинации през зимата.

Въпреки че и там температурите в края на годината рядко достигат летни стойности, южните региони на Европа предлагат красиво небе и много слънчева светлина във всеки един момент, а извън сезона цените са по-постъпни.

Мадейра

Посетете Порто Санто и се отдайте на пешеходен туризъм, наблюдение на делфини или просто релаксирайте на плажовете. Мадейра е идеално място за туризъм през цялата година.

Разбира се, там не можете да очаквате снежна Коледа, но можете да се насладите на разходка из красивите коледни базари, облечени само по тениска. Средната температура по това време е около 18 градуса.

Казано по друг начин, през зимата Мадейра може да се похвали с постоянна дневна температура, без особени амплитуди, като нито е твърде горещо, нито е твърде студено.

Най-големият изкуствен плаж в Европа отваря врати през 2023 г.Той ще има формата на лагуна и ще се пълни веднъж годишно


Кипър

Търсачите на слънце през зимата могат да се отправят на фантастично зимно пътуване до Кипър. Страната предлага комбинация от култура, история, гастрономически изкушения и уютни хотели. Кипър има една от най-топлите зими в Средиземноморския регион. Това го превръща в идеалното място за бягство от студа.

В Кипър по това време е спокойно. По пътищата, в ресторантите и дори в хотелите няма много хора, което предполага една вълшебна ваканция в чудесна обстановка. По това време е сезонът на мандарините на острова и техният аромат се носи из въздуха.

Ако имате късмет, може да откриете и възможности за сноуборд или ски в планината Троодос.

Изоставеното летище на Атина ще бъде превърнато в крайбрежен паркПространството на Ellinikon International Airport, някога оживена врата към Гърция, е празно от почти две десетилетия

Михас, Испания

Симпатично малко градче в Андалусия е една от най-добрите европейски дестинации през зимата. Само на 30 км от Малага, Михас може да се похвали със слънце през цялата година, най-ниската измерена температура е 15 градуса, а сняг почти на пада - може би само веднъж на десет години. Автентичната архитектура, уникалната кухня и гостоприемните домакини ще направят престоя незабравим.


Тенерифе, Испания

Друга дестинация с адрес Испания, където можете да се порадвате на слънце през зимата, е Тенерифе. 20-те градуса температура през ноември, декември и януари са достатъчни за хубава почивка и за най-придирчивите към климата туристи.

Тенерифе е идеалното място в Европа, на което можете да направите зимен тен, а защо не и да наблюдавате китове и делфини.

Градът, в който няма как да не се влюбишКултовият Лисабон става все по-култов


Алгарве, Португалия

Алгарве - перлата на Португалия, е място, също подходящо за посещения през цялата година. Тук човек може да срещне всек, включително кралски особи, знаменитости, семейства, дигитални номади, любители на природата, орнитолози, обикновени туристи и фенове на нощния живот.

В Алгарве слънцето не спира да пече заради капризите на някой годишен сезон. Там винаги е топло и подходящо да изкарате няколко дни край вълните.

Малта

Малта предлага идеалния баланс между отдих, добра храна и културен туризъм. През зимата температурата не пада под 14 градуса, а средната е около 16 градуса.

Така че, ако искате да прекарате ваканцията си на остров Малта, оставете шейните, шапките и ръкавиците вкъщи за сметка на слънчевите очила и пролетните дрехи.

Да работиш „от вкъщи“ в 78 страни по светаДигиталното номадство става все по-популярно - независимо от възрастта

Крит, Гърция

Най-големият гръцки остров е и един от най-красивите. За късмет е и лесно достъпен. Заради размера си Крит има много какво да предложи на посетителите - великолепни залези, чудесно вино, прочут зехтин, традиционна гръцка кухня, прекрасни плажове, минойски дворци и най-дългото европейско ждрело Самара, подходящо за трекинг.

През декември температурите в Крит са сходни с тези в Алгарве, но валят по-малко дъждове. Средната дневна температура варира от 15 до 17 градуса и обикновено е по-скоро облачно, отколкото дъждовно.

Зимата е идеалното време да наемете автомобил и да обиколите острова, като отседнете в някое от екоселищата в южната му част откъм Либийско море, конвенционалните квартири или бутиковите хотели на Крит.

И това няма да ви излезе никак скъпо.