Бившият дом на Ивлин Уо, смятан за „една от най-красивите къщи в Глостършър“, по думите на Рупърт Стърджис от брокерската къща Knight Frank, бе продаден на търг за 3.16 млн. паунда на анонимен купувач след онлайн наддаване.

Имението в Котсуолд, наречено Piers Court, излезе на пазара за втори път в рамките на няколко години. През 2018 г. то бе обявено за продажба на ориентировъчна цена от 3 млн. британски лири, но в крайна сметка бе продадено година по-късно за 2,9 милиона.

Източник:Knight Frank

Piers Court се намира до Стинчкоум, малко селце по средата на пътя между Бристол и Челтнъм. Имотът, който има осем спални и шест бани – на втория етаж, трапезария и кухня, и пет приемни – на първия, е с обща площ 8400 кв. фута.

Източник:Knight Frank

Piers Court се е сгушило сред 23 акра градини, паркове и пасища, с изумителна гледка към Уелските хълмове и гората на Дийн. В границите на имението има няколко стопански постройки, включително конюшня и запазена карета на кралица Ан.

Източник:Knight Frank

Използван като убежище на роялистите по време на Гражданската война, великолепното имение е известно като дом на писателя Ивлин Уо в периода от 1937 до 1956 г. - с изключение на военните години, когато е приютило монахини. Именно тук, в любимата си библиотека Уо пише прочутия си роман „Завръщане в Брайсхед”.

Източник:Knight Frank

След сделката сегашните наематели, които плащат само 5 паунда на седмица, отказват да напуснат имението, въпреки че са предупредени за това още в средата на август, като твърдят, че „имотът е зает по силата на обичайно право за наемане при наем от 250 британски лири на година”.