По това време на годината Хайд Парк в Лондон е като място, извадено от страната на чудесата. Коледна украса, ярко осветени виенски колела, празнична музика. Сега е моментът, в който много хора са се отправили на пазар. Някои търсят дребни подаръци, а други - нещо по-солидно. Точно на последното възлага надежди милиардерът Ник Кенди. Той е убеден, че до дни, по-точно до края на 2022 г., ще успее да продаде най-скъпия мезонет в града, пише The National News.

Бизнесменът е живял в апартамента One Hyde Park пет години. Това магическо място е апетитно за хора, които имат афинитет към луксозните имоти. Неговият чар не е по-малък и сега. Доказателство за това е скорошно посещение на жилището в компанията на децата на Кенди. Те искрено го питат, дали не е възможно да запазят апартамента, вместо да го продават.

Двуетажният дом на милиардера е с пет спални и се намира на върха на ултра пищния жилищен блок One Hyde Park в Найтсбридж. Предлага се на пазара за 175 милиона паунда (215 милиона долара).

В момента няколко души наддават за жилището. Ще се опитаме преди коледа да сключим сделка, казва имотният магнат. През годините той се е убедил, че много хора, заинтересовани да купят жилище, лъжат, че могат да си го позволят.

Пентхаусът сега е привлякъл силен интерес от цял свят, отбелязва Кенди. Много от желаещите вече имат домове в централен Лондон или в провинцията.

Милиардерът споделя още, че ще приеме само плащане в традиционна валута, никакви биткойни или други криптовалути, предвид “накъде върви светът с криптото”.

„Просто пари в брой – старата форма на валута, винаги най-добрата“, казва Кенди.

Steinway Tower - най-тънкият небостъргач в светаСтроителството на най-тънкия небостъргач в света e завършено наскоро

В момента пазарът на имоти във Великобритания предразполага към изгодни сделки. Лирата е на най-ниското си ниво спрямо долара от 40 години насам.

„Ако можете да закупите недвижим имот с 25% отстъпка, без да се налага да поискате отстъпка, това винаги е добра сделка”, смята той.

Всеки, който закупи мезонета, ще бъде сред добра компания. През лятото беше съобщено, че броят на първокласните жилища в столицата, продадени за повече от 10 милиона паунда, се е повишил до 10-годишен връх, тъй като супербогатите купувачи се завръщат на пазара на имоти, стимулиран от слабия паунд.

One Hyde Park, който постигна повече от 2 милиарда паунда продажби от 86 апартамента, беше разработен през 2011 г. от CPC групата на брата на Кенди Крисчън.