Платформата за култура на работното място Comparably публикува своя шести годишен списък с най-добрите изпълнителни директори.

Списъкът за 2022 г. всъщност е разделен на две: единият включва 100-те най-добри изпълнителни директори на големи компании (тези с повече от 500 служители), а другият е посветен на лидерите на малки и средни компании (тези с по-малко от 500 служители).

Класацията на Comparably не се основава на избора на редакторите на платформата, а е съставена въз основа на над 15 милиона анонимни мнения на служители, предоставени на сайта от неговите потребители.


10-те най-добри работни места в света за 2022 г. според FortuneНа второто място е хотелска верига с над 150 000 служители в цял свят
Близо 30% от стоте най-добри изпълнителни директори на големи компании са жени или цветнокожи хора, показва класацията на Comparably за 2022 г. Това е голямо увеличение спрямо само 5% година по-рано.

Сведена до 25-те най-добри главни изпълнителни директори, класацията показва, че четири от тях са жени - става дума за лидерите на Hubspot (класирана на първо място), Nextdoor (на седмо), 23andMe (на 20-о) и AMD (на 22-ро). Девет от 25-те лидери са цветнокожи - това са изпълнителните директори на Hubspot, Workday, Adobe, ADP, Google, Microsoft, IBM, The Knot Worldwide и AMD.


Да напуснете ли работа сега, или да останете? Как да разберете кога е време да напуснете работата си?
Топ 10 на главните изпълнителни директори на големи компании:

1. Ямини Ранган, HubSpot


2. Чано Фернандес, Workday


3. Карлос Родригес, ADP


4. Владимир Шмунис, RingCentral


5. Сатя Надела, Microsoft


Шест задължителни четива за бизнес лидериFast Company пита главни изпълнителни директори на кои нови бизнес книги са разчитали за насоки и съвети през 2022
6. Дан Розенсвайг, Chegg

7. Сара Фрайър, Nextdoor

8. Шантану Нарайен, Adobe

9. Арвинд Кришна, IBM

10. Сундар Пичай, Google


Мениджъри в турбуленция – три съвета как да задържим ръководните си кадриРолята на преките ръководители става все по-важна с годините
Топ 10 на главните изпълнителни директори на малки и средни компании:

1. Мартин Мао, Chronosphere

2. Клинт Шарп, Cribl

3. Неха Сампат, Contentstack

4. Тед Жанлоз, connectRN


5. Джон Суигарт, Pie Insurance


6 начина, по които умните лидери реагират на критиката
6. Рич Уолдрон, tray.io

7. Том Саги, Hourly

8. Евън Уокър, Route

9. Еял Фелдман, Stampli

10. Сам Бобли, Ocrolus

Може да разгледате пълните списъци на Comparably за 2022 г. с най-добрите изпълнителни директори и с мненията на техните служители тук.