Американските регулаторни органи за безопасност на работното място глобиха фабриката Mars Wrigley в Елизабеттаун, Пенсилвания, заради инцидент с двама работници, паднали във вана с шоколад.

Наложената глоба от Администрацията по безопасност и здраве при работа е в размер на 14 500 долара.

Инцидентът се случи през юни 2022 г. Трябвало е да се изреже дупка в дъното на частично пълния казан, за да бъдат извадени пропадналите работници, съобщава BBC. Двамата служители, за чието измъкване от казана с шоколад се отзовават над 20 спасители, не са били наети на пълен работен ден.

Докладът на регулатора определи инцидента като "сериозен". В него се казва, че работниците са били наети да почистват казани без да получат подходящо обучение за безопасност.

Отбелязва се също така, че работниците са паднали в казан за дозиране, използван за смесване на съставки, за шоколада Dove, марка, която извън САЩ се продава и под името Galaxy.

Говорител на Mars Wrigley приветства резултата от разследването. „Безопасността на нашите сътрудници и външни изпълнители е основен приоритет за нашия бизнес“, каза той.

Американските компании Mars и Wrigley сляха през 2008 г. В допълнение към Dove, компанията произвежда няколко популярни десерта като M&M, Snickers и Twix.