Даниел Радклиф, известен с ролята си на любимия детски магьосник Хари Потър, потвърди новината, че ще става татко.

33-годишният актьор и 38-годишната му приятелка Ерин Дарк са в очакване на първото си дете, съобщи Mirror.

Двамата са заедно от десетилетие, след като през 2013 г. се запознават на снимачната площадка на филма Kill Your Darlings, където актьорът влиза в образа на поета Алън Гинсбърг.

Даниел Радклиф става световноизвестен на крехката 12-годишна възраст през 2001 г., когато влиза в ролята на очилатото момче магьосник в екранизацията на романа на Джоан Роулинг "Хари Потър и философският камък".

Ерин Дарк е най-известна с ролята си в сериала "Доброто момиче се бунтува" от 2015 г., а наскоро участва в поредицата на Prime Video "Чудната госпожа Мейзъл".

Рядка книга за Хари Потър бе продадена за 111 000 долараКнигата е едно от 500-те копия с твърда корица, отпечатани при първото й издание през 1997 г. и е закупена от книжарница в Нотингам.

След "Хари Потър и философският камък", който излиза на пазара през 1997 г, авторката Джоан Роулинг създава още шест романа за приключенията на малкия магьосник, от които по света са продадени над 500 милиона копия на 80 езика, според данни на щатското издателство Scholastic. По книгите са заснети 8 филма, които генерират приходи от над 8 млрд. долара в световен мащаб.