Когато става първия рапър милиардер през 2019 г., дяловете на Джей Зи в компанията за шампанско Armand de Brignac и коняк D'Usse се оценяват на над 400 млн. долара плюс инвестициите му в имоти в Ню Йорк и Лос Анджелис.

Почти четири години по-късно, момчето от Бруклин няма никакво намерение да спира. Според последната оценка на Forbes, нетната стойност на богатството му вече възлиза на 2,5 милиарда долара.

Музикантът продължава да разраства бизнеса си с продуцентската агенция Roc Nation, продажбата на стрийминг услугата Tidal, както и многобройните инвестиции в различни компании, включително Uber.

"Дори в година без турне или издаване на албум, Джей Зи изкарва милиони от своето шампанско Armand de Brignac и коняк D'Usse", се казва в доклада на Forbes. Състоянието му е достатъчно, за да го превърне в 1210-ия най-богат човек в света.

Джей Зи и Джеф Безос имат намерение да купят заедно отбор от НФЛОснователят на Roc Nation и основателят на Amazon проучват потенциална съвместна оферта

CNBC припомня любопитна история от 2010 г, когато рапърът се среща с легендарния инвеститор Уорън Бъфет.

Джей Зи сравнява подхода към музикалната си кариера със стратегията на Бъфет да инвестира само в бизнеси, от които разбира, а не в това, което е най-популярно.

"Музиката е като акциите, там се действа докато е горещо", казва Джей Зи пред Forbes. "Хората са склонни да вземат емоционални решения въз основа на това. Те не се придържат към онова, което познават."

Осем знаменитости разкриват как са похарчили първата си заплатаЗапочването на първа работа е вълнуващо и обикновено представлява наистина голяма промяна в живота на човек. Внезапно имаш заплата. За какво я харчиш?

Сега 53-годишният изпълнител подхожда към кариерата си с цел да печели пари и се противопоставя на разпространеното през 90-те години мнение, че музикантите не трябва да се стремят да бъдат богати.

"Това беше най-големият трик, който някога са прилагали към музикантите и артистите - да ги убедят, че не могат да печелят пари. Хип-хопът от самото начало е амбициозен. Той разбива схващането, че един артист не може и не трябва да мисли и за пари", обяснява Джей Зи.

Ексцентричен и успешен - няколко съвета от Уорън Бъфет към младия човекОсновният съвет на бизнесмена е:

По време на разговора им преди 13 години самият Бъфет остава впечатлен от амбициите на изпълнителя и заявява, че младите му колеги ще го търсят за съвети как да правят пари.

"Той е човекът, от когото трябва да се учат младите", твърди предприемачът.