Акциите в САЩ останаха почти без промяна в сряда по време на още един наситен с корпоративни отчети ден, като компаниите като цяло публикуваха резултати, които надминаха очакванията на анализаторите.

S&P 500 и технологичният Nasdaq Composite завършиха деня без промяна, докато Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,2%, или 79,62 пункта.

При 9% от компаниите от S&P 500, публикували резултати до сряда сутринта, 84% отчитат по-добри от очакваните печалби на акция, според FactSet, посочва The Wall Street Journal.

Инвеститорите следят печалбите, за да определят здравето на компаниите след колапса на Silicon Valley Bank, увеличенията на лихвените проценти от Федералния резерв и повишената инфлация.

Резултати в сряда отчетоха Abbott Labs, Baker Hughes, Morgan Stanley, Citizens Financial, Nasdaq и Travelers, заедно с няколко регионални банки, сред които Citizens Financial и U.S. Bancorp. IBM и Tesla трябваше да публикуват резултати след затваряне на пазарите.

Morgan Stanley и Goldman Sachs, двете големи банки, които са най-зависими от Уолстрийт, са единствените сред мегакредиторите, отчели по-ниски печалби и приходи. Печалбата на Morgan Stanley за първото тримесечие е спаднала с 19%, а общите приходи – с 2%. Печалбата на Goldman падна с 18%, а приходите намаляха с 5%.


Акциите на Morgan Stanley се покачиха с 0,7% в сряда, а тези на Goldman затвориха с 0,9% нагоре. JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup и Bank of America вече отчетоха по-високи печалби и приходи.

Големите американски банки започват сезона на отчетите с гръм и трясъкРезултатите за първото тримесечие на най-големите кредитори в страната показаха защо те са по-добре позиционирани от по-малките конкуренти да издържат на последните предизвикателства

Western Alliance Bancorp доведе до рали в акциите на регионалните банки, след като кредиторът заяви, че е добавил 2 милиарда долара депозити от 31 март до 14 април. Акциите му скочиха с 24%, или със 7,84 долара. Акциите на Metropolitan Bank добавиха 18%, или 5,48 долара, след като компанията отчете по-високи от очакваните тримесечни приходи и печалба.

Акциите на Tesla се понижиха с 2%, или $3,72, преди отчета за тримесечните печалби на производителя на електрически превозни средства. Тази година компанията понижи цените на моделите в САЩ с 14% до 25%. Инвеститорите ще търсят информация за това как тези понижения в цените се отразяват на това колко печели компанията от всяка продадена кола.

Вчера компанията обяви, че ще намали цените за някои от своите електрически превозни средства Model Y и Model 3 в САЩ.

САЩ отпускат данъчен кредит от $7500 само за 10 модела PHEVПромяната се дължи на нови изисквания, които са заложени в американския Закон за намаляване на инфлацията

Доходността на 10-годишните държавни облигации се повиши до 3,601% от 3,571% във вторник. Доходността нараства, когато цените падат.

Цените на суровините, петрола и златото се понижиха. Суровият петрол Brent, глобалният бенчмарк, падна с почти 2% до 83,12 долара за барел. Най-активно търгуваният фючърсен договор за злато се понижи с 0,6% до $1995,20, след като достигна рекордни нива миналата седмица.

Биткойнът се понижи с 3,9% от нивото си в късния следобед във вторник, търгувайки се близо до $29 200. Етерът падна с 5,4%.

Криптокомпаниите търсят банкови партньори под дърво и камък Основните банки стават все по-предпазливи по отношение на клиентите, работещи с криптовалути

В Европа Stoxx 600 регистрира спад от 0,1%, като най-големи са загубите на технологичните компании (1,9%) и на минните дружества (1,3%). Застрахователите добавиха 1,1%.

Във Франкфурт DAX се покачи с 12,53 пункта или 0,08% до 15 895,2 пункта. В Париж САС 40 добави 15,81 пункта или 0,21% до 7549,44 пункта. Индексът FTSE 100 на Лондонската фондова борса спадна с 10,67 пункта или 0,13% до 7898,77 пункта. CNBC посочва, че спадът до голяма степен е обусловен от данните за упорито високата инфлация в страната от 10,1% през март, което е под регистрираните 10,4% през февруари, но над очакванията на икономистите от 9,8%, както и от по-слабия от нужното ръст на заплатите.