Степента, в която пътниците намират определено поведение за "неприемливо" по време на полет, може да зависи от произхода им, показват данните в ново проучване, цитирани от CNBC.

Проучването на изследователската компания YouGov, проведено на 18 пазара, показва, че европейците са по-склонни да се притесняват от определено поведение в самолетите, докато жителите на Обединените арабски емирства приемат като нещо нормално много от същите прояви.

Какво е "неприемливо" и къде

Респондентите от Европа смятат за неприемливи по време на полет консумацията на алкохол, неизползването на слушалки и ниската лична хигиена.

Европейците също така са най-малко толерантни към тези, които отпускат назад в максимална степен седалките си, като близо 60% от отговорилите смятат, че тази практика е "донякъде" или "напълно" неприемлива.

Как изглеждат самолетните кабини на бъдещетоВълнуващи концепции за самолетен интериор и шанс за надникване в бъдещето на авиацията на наградите Crystal Cabin Awards

Обратно, само 32% от анкетираните в ОАЕ смятат, че отпускането на седалката е неприемливо, което е по-малко от средното за световното проучване - 53%.

Респондентите в ОАЕ обаче се оказват най-толерантни към по-младите пътници. Само 19% приемат плачещите бебета за "неприемливи", а по-малко от една трета се притесняват от шумни деца над четиригодишна възраст.

Въпреки това, има един проблем, който притеснява респондентите от ОАЕ повече от европейските пътници.

Близо 40% от тях посочват, че публичните прояви на привързаност са неприемливи в сравнение с 21% от европейците, които са казали същото.

Никой не обича пияни пасажери

Проучването показва една обща точка на съгласие - почти всеобщо пренебрежение към пиянските изцепки във въздуха.

Според резултатите от проучването консумацията на алкохол се счита за най-неприемливия тип поведение във всеки регион, като в Северна Америка това е водещо за 77% от анкетираните, а в Европа - за 78%.

Защо пилотите не говорят за политика (поне при излитане и кацане)След трагичен инцидент през 70-те на миналия век, пилотската кабина става глуха за теми, които не са свързани с полета

Анкетираните жени проявяват още по-малка толерантност към пиянството. В световен мащаб 81% от дамите заявяват, че пиянството е неприемливо, което е повече от 70% от господата.

Анкетираните жени са по-малко толерантни към всеки тип поведение в проучването, с изключение на един - плачещите бебета. Само 21% ги определят като неприемливи, което е по-малко от 25% от мъжете в проучването.

Как се държат американците

Американците са по-склонни от средното за света да смятат за неприемливи действия като личното обгрижване и свалянето на обувки по време на полет.

Според проучването те приемат в по-малка степен плачещите бебета в сравнение със средното за света и дори се дразнят повече от шумните деца в самолетите.

Резултатите показват, че американците са по-малко разтревожени от продължаващия проблем с отпускането на седалките (43% спрямо средно 53% в световен мащаб).

По-малко американци се притесняват и от говорещи съседи на седалката (37% спрямо 39% в световен мащаб).

Кои са най-сигурните места в един пътнически самолет?Хората приоритизират комфорта и гледат да са близо до изхода, но дали това е добро решение при непредвидени обстоятелства?

Проучването отчита значителни разлики между възрастовите групи, като нивата на нетърпимост нарастват с възрастта.

По-младите американци на възраст между 18 и 24 години са най-приемливи към поведението по време на полет, което е склонно да дразни другите пътници.

Тези на възраст 55 и повече години са най-малко толерантни, като почти трима от всеки четирима по-възрастни пътници смятат, че шумните деца в самолета са "неприемливи".