Шумните и оживени градове с тълпи от туристи могат да бъдат истински кошмар за хората с интровертен характер.

С убеждението, че всеки трябва да се наслаждава на ползите от пътуването и опознаването на нови места, от водещата британска платформа за наеми в чужбина UK Therapy Rooms провеждат индексно проучване, за да разберат кои са най-добрите европейски дестинации за интроверти.

Факторите, взети под внимание при изготвянето на индекса, включват броя на туристите и броя на публикациите в Instagram за всяко място (колкото по-голям е броят, толкова по-малко благоприятно за интроверти).

Освен това индексът включва дейности, които се считат за благоприятни за интроверти, като например общия брой атракции на едно място, забележителности, музеи, природа и паркове, възможности за спа и уелнес.

Порто Санто, Португалия

Първата позиция в проучването заема португалският остров Порто Санто.

Той се посещава от едва 40 000 туристи годишно, което го прави идеален за предпочитащите по-самотно пътуване.

Не си мислете, че островът е скучен – там има цели 88 атракции, 35 забележителности и 23 парка и природни забележителности за изследване.

Снимка с мечка, преход с магаре, среща с рис. 6 диви маршрута в ЕвропаПреходи и разходки за любители на дивата природа в Европа

Съвет: Ако попаднете на остров Порто Санто, можете да прекарате деня в релаксация на пясъчния плаж или да се насладите на гледката от най-високата точка в западната част на острова - Пико де Ана Ферейра.

Леон, Испания

Втората най-добра европейска дестинация за интроверти е испанският град Леон.

За разлика от перлата в короната – Барселона, Леон е по-скоро скрито бижу, като годишно го посещават само 75 787 туристи. Въпреки това, с 16 музея, 51 забележителности и 152 атракции, има много неща за правене в този град.

Съвет: Ако харесвате красивата архитектура и/или се интересувате от религиозен туризъм, катедралата "Санта Мария де Леон" е истински шедьовър, построен в готически стил с френски влияния, който през 1844 г. е обявен за обект от културно значение.

Охрид, Северна Македония

Охрид е на трето място в класацията. Градът в западната ни съседка Северна Македония посреща около 200 000 туристи годишно и е чудесно място да се потопите в урок по история или да си починете край езерото. Има 10 музея и общо 123 забележителности.

Съвет: Ако сте почитатели на виното, в Охрид се намира Манастирската винарна, разположена сред красивите пейзажи под манастира "Свети Козма и Дамян", само на 10 км от града. Собствениците предлагат не само дегустация на вино, но и уроци по рисуване и пешеходни турове сред красивата природа в района.

Пътуване в Рая: Десетте плажа, които трябва да посетите тази годинаПлатформата за туризъм Tripadvisor вече е готова с класацията ТОП 10 най-красиви плажове в света.

Тромсьо, Норвегия

Четвъртият най-добър град за интроверти е норвежкият Тромсьо. Най-северният университетски град в света, Тромсьо има едновременно шумна и уютна атмосфера.

Изобилства от атракции - 18 забележителности и паметници, 21 музея, 18 парка и 5 спа центъра. Градът е и изключително живописен и може да се похвали с над 1,6 млн. хаштага в Instagram.

Съвет: Ако нямате нищо против малки групи от максимум 8 души, може да се насладите на арктическо пътешествие с живописен пикник на планинския остров Kvaløya. Съществуват и много възможности за наблюдение на Северното сияние - от пешеходни турове до круизни обиколки.

Туристически преживявания, за които трябва да забравимТе вредят на животните, без да го осъзнават

Хага, Нидерландия

Хага е пети в класацията. Макар че холандският град е домакин на внушителните 20 000 000 туристи годишно, предлага много дейности, подходящи за интроверти - 136 забележителности и паметници, 40 музея, 39 парка и 64 спа центъра.

Съвет: Съществуват множество самостоятелни обиколки, които ще ви позволят да разгледате града във вашия ритъм. Освен това, ако сте почитатели на изкуствата, Кралската картинна галерия "Маурицхюс" предлага красива колекция от картини, като най-известната от тях е шедьовърът "Момичето с перлената обица".