"Аз бях жената, на която господин Гешев се обади по телефона, за да попита вярно ли е казаното от Мария Габриел за оставката му", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в ефира на bTV.

Атанасова уточни, че и преди са се чували с Гешев, но отношенията им са чисто институционални и служебни. "Съвсем естествено е да имам комуникация с различни хора, аз съм председател на най-голямата парламентарна група. Познавам господин Гешев от над 10 години. Както много други хора, и той ми има телефона. Трябва обаче да питате него защо има подобни възприятия към мен и ме мисли за приятел. Не аз съм му звъннала", каза още Атанасова.


На 11 май кандидатът за министър-председател Мария Габриел съобщи пред медиите и пред ПГ на ГЕРБ-СДС в Народното събрание, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в нейното правителство, ще е да внесе във Висшия съдебен съвет искане за освобождаване на Иван Гешев заради уронване на престижа на съдебната власт.


В началото на тази седмица, когато отказа да подаде оставка и я скъса демонстративно на брифинг, главният прокурор Иван Гешев каза, че е звъннал на политик, жена, която му е казала „Разбери ме, бях до нея, от нея го чух за първи път", припомня думите му БТА. "От което ми стана ясно, че това са го знаели много тесен кръг от хора – лицето Бойко Методиев Борисов и може би един-двама, пет други“, посочи Гешев. Десислава Атанасова каза, че Мария Габриел е съобщила приоритетите си пред парламентарната група и пред журналистите. От думите ѝ стана ясно, че ГЕРБ-СДС са научили за основния ѝ приоритет - оставката на Гешев - тогава, по време на брифинга на Габриел.

На въпрос на водещия Златимир Йочев дали и друг път с Гешев са говорили по телефона за решения на партията, Атанасова отговори: "Не знам, не помня, почти съм сигурна, че не се е случвало".