Висшият мениджър на NBCUniversal Джо Бенарок е най-новото попълнение в ръководния екип на Twitter, след като собственикът Илон Мъск продължава с рокадите по високите етажи на социалната платформа, съобщава BBC.

Джо Бенарок беше вицепрезидент по комуникациите, рекламата и партньорствата в NBCUniversal. Преди това той е работил в гиганта в областта на социалните медии Facebook.

В Twitter той ще се фокусира върху бизнес операциите, допълва BBC.

Това се случва по-малко от месец, след като ръководителят на рекламния отдел на NBCUniversal Линда Якарино беше назначена за нов главен изпълнителен директор на Twitter.

Тя ще заеме поста на Мъск, но той ще остане тясно свързан с компанията, припомня BBC.

Бенарок вече е актуализирал профила си в LinkedIn, като посочва, че ще бъде базиран в офиса на Twitter в Ню Йорк.

"Очаквам с нетърпение да допринеса с опита си в Twitter и да работя с целия екип, за да изградим заедно Twitter 2.0.", съобщи той, а в Линда Якарино заяви: "Добре дошъл в стадото @benarroch_joe! От една птица към друга."

Може ли Линда Якарино да укроти Мъск и да върне рекламодателите в Twitter?Новият главен изпълнителен директор на платформата вече е подавала ръка на милиардера в общуването му с брандовете

В края на миналата седмица медиите разпространиха информация, че ръководителят на отдела за сигурност и безопасност на Twitter Ела Ъруин е подала оставка.

Тя зае този пост, след като предишният ръководител Йоел Рот напусна през ноември 2022 г., месец след като Мъск пое компанията.

Ръководителят на отдел "Сигурност и безопасност" е натоварен с модерирането на съдържанието - тема, която попадна в центъра на вниманието след поемането на фирмата от Илон Мъск. На този етап причината за оставката на Ъруин не е ясна.Тя обаче дойде ден след като Мъск публично разкритикува решение за модериране на съдържанието, взето в Twitter, отбелязва BBC.

Илон Мъск за живота си: Дълги и сложни дни между SpaceX, Tesla и TwitterТой се опитва да раздели графика си,

Откакто купи Twitter за 44 млрд. през октомври миналата година Мъск беше подложен на натиск да намери друг изпълнителен директор на компанията и да насочи вниманието си към производителят на електромобили Tesla и компанията за ракети SpaceX.

Самият Илон Мъск заяви, че въпреки планираното оттегляне от ръководния пост в платформата, ще остане ангажиран като председател и главен технологичен директор, допълва BBC.